Farkında olmadan karıştırdığımız Yeşilçam filmleri

Bir dönem Arzu Film efsanesinin ve unutulmayan senarist Sadık Şendil sayesinde aynı ekiple birden fazla film çekildi. Bazılarının konusu benzer, bazılarının ise kadrosu neredeyse aynı. Bu yüzden birbirine karıştırdığımız birçok film var. Bu durumu kolaylaştırmak için benzer filmleri bir araya getirip en akılda kalan sahneleri şöyle bir toparlayalım dedik. Kafanız karışınca açıp açıp bakarsınız…

ÇÖPÇÜLER KRALI


Çöpçüler Kralı, genelde Kapıcılar Kralı ile karıştırılıyor. Kemal Sunal'ın bu filmdeki adı Apti Şakrak. Sevdiği kızın abileri tarafından kovalanırken tesadüfen şarkıcı oluyor. Zabıta amiri Şener Şen'in, annesini camdan attığı sahneyi hatırlayın.

KAPICILAR KRALI 


Kapıcılar Kralı'nda Kemal Sunal'ın adı Seyit. Hatırlamanız gereken en önemli noktalardan biri, Übeyit Bey'in kiracıları ile Seyit'in arasında yaşananlar ve apartman yöneticisi albay.

DAVARO


Davaro, Salako ile karıştırılır. Filmin en akılda kalan sahneleri Şener Şen'in hortumla mezara konulması ve Şener Şen'in Kemal Sunal'a hapiste çarşaflı börek götürmesi diyebiliriz.

SALAKO


Salako'da Şener Şen oynamıyor. Kemal Sunal, sevdiği kız tarafından farketmeden kullanılan saf bir delikanlı. Filmle ilgili en akılda kalan şey ise günler ve bahaneler: Pazartesi hafta başı, salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır, perşembe perişanlık, cuma mübarek gün…

SÜT KARDEŞLER


Bu filmi Şabanoğlu Şaban ile karıştırmamamız için dev gibi bir sebebimiz var: Gulyabani. Kemal Sunal'ın "Düşündüm de bir emir erinin yeri, kumandanının yanıdır" dedikten sonra Şener Şen ile kollarının karışması filmin unutulmayan sahnelerinden sadece bir tanesi.

ŞABANOĞLU ŞABAN


Şabanoğlu Şaban filminde kilit konu elmas. Biliyorsunuz, sevgili dostlarımız Nazır Bey'in talimatıyla hafiye olup kılıktan kılığa giriyorlardı. Ayrıca bitmek bilmeyen "Hızır idi Yunus idi" muhabbeti de bu filmde.

GÜLEN GÖZLER


Neşeli Günler ile en çok karıştırdığımız filmlerden bir tanesi Gülen Gözler. Neyse ki Vecihi var! Bir de Adile Naşit'in kızlarıyla odada nane likörü içişi var ki efsanedir.

NEŞELİ GÜNLER


Turşu suyunun limonla mı yoksa sirkeyle mi yapıldığını yıllardır öğrenememize sebep olan film Neşeli Günler. Şener Şen bu filmde meşhur Ziya rolünde.

KÖYDEN İNDİM ŞEHİRE


Hayran olduğumuz bu filmi genelde Salak Milyoner ile karıştırırız. Filmin en önemli sahneleri Zeki Alasya'nın bir türlü sayamadığı altınlar, un çuvalı ile karışan altın çuvalı ve kardeşlerin fırıncılık maceraları.

SALAK MİLYONER

Muhteşem kardeşler ekibi Salak Milyoner filminde babalarının bıraktığı bir haritanın peşinden koşuyorlar. Bu kez Münir Özkul babalarının arkadaşı ve Adile Naşit tatlı bir kaçık. Evin altını kazarak aradıkları altınlar ve Saffet ile Emine'nin bir türlü gerdeğe giremeyeşi deyince çabucak hatırlanacak bir film.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!