Ev Sahibi ve Kiracılar Arasında Yeni Dönem… Tebligat Detayına Dikkat

featured

Son dönemde kiraya yapılan fahiş zamlar nedeniyle ev sahibi-kiracılar arasında sular durulmuyor. 1 Eylül itibarıyla kira anlaşmazlıklarının çözüme kavuşturulması için arabuluculuk uygulaması başlatıldı. Arabuluculuk merkezlerinde yoğun başvurular yaşanırken Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, vatandaşlara muhakkak arabuluculuk görüşmelerine katılması tavsiyesinde bulundu.

Milliyet’te yer alan habere göre tebligat konusunda büyük mağduriyet yaşanıyor. Özelmacıklı tebligat konusunda yaşanılan sorunu şöyle anlattı:

TEBLİGATLARIN ULAŞMASI UZUN ZAMAN ALIYOR

“Burada taraf sayısı arttıkça ve soy ilişkisi genişledikçe özellikle bu 1 aylık süreler çerçevesinde verilen süreler arabulucular için yeterli olmuyor. Sadece tebligatların ulaşması, mesela yurt dışında yaşayanlar varsa uzun zaman alıyor. O nedenle bu konuda tebligat kanununda yapılacak bazı düzenlemelere ve bu süreler çerçevesinde taraflara davet yazılarının ulaştırılmasında günümüz teknolojik imkanlarını kullanmaya ihtiyaç var.

Mesela bir dava açtınız, mirasçılar var. Mirasçı Almanya’da, o tebligat Almanya’ya gidecek, 1 ay süre verilse bile o süre çok hızlı ilerlemiyor. O konuda yaşanan sıkıntılar var.”

EN ÇOK HANGİ ANLAŞMAZLIKLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK?

Özelmacıklı kiraların belirleneceği davalarda hızlı sonuçların beklenmemesi gerektiğini ifade ederek, “Arabuluculuk düzenlemesindeki en önemli fayda göreceğimiz kısmın komşu haklarından kaynaklanan, kat mülkiyeti kanunundan kaynaklanan veya taşınmazların paylaştırılmasından kaynaklanan davalar olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!