Ev Kedileri Neden Dışarı ÇIKARILMAMALI?

featured

Ev kedileri dışarıda birçok tehlike ile karşı karşıya kalır. Trafik kazaları, vahşi hayvanlar, dışarı çıkarılan kediler için ciddi riskler oluşturur. Ev kedilerinin neden dışarı çıkarılmayacağı konusunda oldukça fazla uzman görüşü bulunmaktadır. İşte o nedenleri sıralayalım.

EV KEDİLERİ NEDEN ÇIKARILMAMALI?

  • Dışarı çıkarılan ev kedileri, enfeksiyonlar, parazitler ve yaralanmalarla karşı karşıya kalabilirler. Özellikle sokak kedileri veya vahşi hayvanlarla temas, hastalık taşıma riskini artırabilir.

  • Isırık neticesinde bir yara aldığı takdirde yara büyük veya küçük olsa da virüs bulaşacak bir hastalığa yakalanabilir.
  • Dışarı çıkmasına izin verilen kediler, eve ölü hayvan getirebilir. Avladığı fareyi, kuşu eve taşıyarak parazit bulaşmasına neden olabilir.
  • Ev kedileri bölgesini korumaya eğilimli olduğundan özellikle de kısırlaştırılmamışsa veya erkekse, diğer hayvanlarla çatışmaya girebileceği riskini göz ardı etmemek gerekir.
  • Dışarıdayken kediler, zehirli bitkilere, kimyasal maddelere ve diğer çevresel tehditlere maruz kalabilirler. Bu tür maddeler kedilerin zehirlenmesine veya ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Özellikle kısırlaştırılmamış dişi kedilerin dışarı çıkmasına izin vermek çiftleşmesini kolaylaştıracaktır. Bu durum birçok yavru kedinin doğmasına ve bunların sahiplendirilmesi veya bakımı gibi sorumlulukları almanıza neden olacaktır.

  • Kedilerin dışarı çıkarılması pire ve kene kapmasına neden olabilir.

Bu riskleri göze alıp kedinizi dışarı çıkarmak istiyorsanız; özel olarak tasarlanmış bir kedi koşum takımıyla tasma eğitimi vermeyi deneyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!