Euronews’ten 10 Kasım’da Skandal Atatürk Paylaşımı!

Euronews'ten 10 Kasım'da Skandal Atatürk Paylaşımı!

Fransa sermayeli medya kuruluşu Euronews’in Türkiye hesabından ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili skandal bir paylaşım yapıldı. Euronews Türkçe, tepki çeken paylaşımını kısa sürede sildi ve yaptığı skandal nedeniyle özür diledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 83. yılında, Türkiye’de yayın yapan Fransız sermayeli medya kuruluşu Euronews, Atatürk’ün geçirdiği hastalıklar üzerine bir skandal bir haber yayımladı.

Söz konusu haberi sosyal medyadan “alkole bağlı sirozdan dolayı hayata veda etti” diyerek paylaşan Euronews, okurların tepkisiyle karşılaştı. Gelen tepkiler sonrası Euronews, haberini yayından kaldırırken sosyal medyadan paylaştığı tweet’ini de sildi.

Euronews'ten 10 Kasım'da Skandal Atatürk Paylaşımı!

Euronews Türkçe, daha sonra söz konusu haber için yayımladığı özür metninde şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca geçirdiği hastalıkları konu alan haberimiz, 83. ölüm yıl dönümünde, sosyal medyada maksadı aşan ifadeler ile paylaşılmıştır.

Söz konusu haberin, Atatürk’e saygısızlık anlamına gelebilecek biçimde paylaşılmış olmasıyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

euronews Türkçe olarak, ölümünün 83. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.

Özür dileriz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!