Estonya’nın 10 Afgan Mülteci Kabul Edeceğini Açıklaması Gündem Oldu

Estonya'nın 10 Afgan Mülteci Kabul Edeceğini Açıklaması Gündem Oldu

Estonya Başbakanı Kaja Kallas Salı günü yaptığı açıklamada, Estonya’nın Afganistan’dan tahliye edilen 10 kişiyi almaya hazır olduğunu söyledi. Bu ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

Taliban’ın ülkedeki yönetimi kontrol altına almasından sonra Afganistan’dan kaçmaya çalışan insanların sayısı önemli derecede arttı. Türkiye’de en önemli gündem maddesi olan sığınmacılar konusunda Batılı ülkelerden de kaç mülteci kabul edeceklerine dair rakamlar verildi. Estonya’nın 10 mülteci alabileceklerini söylemesi ise sosyal medyada adeta alay konusu oldu.

 

Kallas’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Ülke olarak Afganistan’da patlak veren insani krizin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Durum böyleken Estonya, 10 kişiye kadar mülteci statüsü sunmaya hazır. Özellikle, Avrupa Birliği veya NATO ve yakın aile üyeleriyle işbirliği nedeniyle kendi ülkelerinde hayatları tehdit altında olan insanlar.”

Armağan Çağlayan’dan Güldüren Tepki

Estonya’nın 10 Afgan mülteci kabul edeceğini açıklamasına Armağan Çağlayan’dan da tepki geldi. Çağlayan açıklamaya ilişkin “Akşam yemeğine misafir çağırıyor…” ifadelerini kullanarak alay etti.

 

 

Estonya'nın 10 Afgan Mülteci Kabul Edeceğini Açıklaması Gündem Oldu

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!