Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç tutuklandı

featured

Geçen ay Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç hakkında, depremzede ve yoksul aileler için yardım parası toplayıp, zimmetine geçirdiği iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından incelemeye alınan Kaymakam Mustafa Kılıç, 2 hafta önce görevden el çektirilip Niğde Vali Yardımcılığı’na atandı.

Ancak hakkındaki iddialar nedeniyle açığa alınıp, yeni görevine başlatılmadı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor üzerine Kaymakam Mustafa Kılıç, dün Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İfadesinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kaymakam Kılıç, tutuklandı.

ADANA VALİLİĞİ: KİŞİSEL İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANAN DURUM

Adana Valiliği de Yüreğir İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç hakkında tahkikata konu dolandırıcılık şikayetlerinde bahsi geçen para alımlarının, kişisel ilişkilerinden kaynaklanan durumlar olduğunun belirlendiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

“Eski Yüreğir Kaymakamı bazı iş insanlarından şahsi ihtiyaç ve sıkıntıları bahanesiyle borç para aldığı ve bu paraları iade etmediğine dair şikayetler üzerine konunun idari yönden incelenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.

Görevli Mülkiye Müfettişi tarafından adı geçen Kaymakam görevinden uzaklaştırılmış olup, hemen adli tahkikat başlatılmıştır.

Başlatılan tahkikat doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile adı geçen eski Yüreğir Kaymakam 13 Temmuz 2023 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Tahkikata konu dolandırıcılık şikayetlerinde bahsi geçen para alımlarının, kişisel ilişkilerinden kaynaklanan durumlar olduğu, depremzedeler için toplanan deprem yardımları veya herhangi bir kamu kaynağı ile ilgisi bulunmadığı anlaşılmıştır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!