Eski Ülkü Ocakları Başkanı: “MHP Ülkücülükten Uzaklaştı, İktidarın Her Dediğini Onaylayan Bir Misyona Büründü”

Eski Ülkü Ocakları Başkanı:
eski-ulku-ocaklari-baskani-mhp-ulkuculukten-uzaklasti-iktidarin-her-dedigini-onaylayan-bir-misyona-burundu

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran, Twtter’dan MHP’nin ülkücülükten uzaklaştığını belirten paylaşımlarda bulundu. MHP’nin sadece iktidarın her dediğini onayladığı bir misyona büründüğünü söyledi.

 

Suat Başaran sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

 

“Ülkücülük, maalesef ortak tanıma kavuşturulamamış bir kavramdır. Kendisini bu sıfatla adlandıran herkesin kendince bir tarifi var. Onun için ‘Ülkücülük nedir?’ sorusuna verilecek her cevap, şahsî görüş olmanın ötesine geçmeyecektir!”

 

“Ülkücülüğün bânisi olan merhum Başbuğ’umuz bile, ülkücülüğü tekeline almakla itham edilmişti. Aslında herkes farkındaydı ki, ülkücülük MHP ve Ülkü Ocakları’nın tekelinde olan özel bir isimdir ve bu yönüyle Ocağın uhdesinde olmalıdır.”

 

“Bizim ülkücülük iddiamız, kendimizi felsefî ve fikrî olarak o kavrama ait hissetmemizdendir. İhraç edilmemize rağmen halen MHP üzerinde hak iddia etmemiz de fikrine sahip çıktığımız ülkücü görüşün tarihi mirası üzerinde oturmasındandır”

 

“MHP’ye muhalefetimizde bize yol gösteren, ülkücülüğün fikrî, felsefî ve ahlakî dinamikleridir. Şahsen benim eleştirilerim, ilk dönem sadece yönetim anlayışına yönelik iken, bugün fikrî anlamda da MHP’nin ülkücü görüşten uzaklaştığı kanaatini taşıyorum.”

 

“MHP’nin ülkücü görüşten uzaklaştığı iddiamı, bizzat ülkücü teoriye dayandırıyorum. Ülkücü teori, ülkeyi kendi kadrolarımızla bizzat yönetmeyi vaaz eder. Oysa bugün, sadece iktidarın her dediğini onaylama misyonuna bürünmüş bir yapı var karşımızda.”

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!