Eski bakanlara hangi görevler verilecek? Erdoğan’ın talimatı ortaya çıktı

featured

Yeni kabinede görevlendirilmeyen eski bakanların akıbeti ile ilgili Ankara kulislerinde çeşitli senaryolar konuşulmaya devam ediyor.

Yeni kabinede görevlendirilmeyen eski bakanların akıbeti ile ilgili Ankara kulislerinde çeşitli senaryolar konuşulmaya devam ediyor.

İçlerinden bazılarının yerel seçimde belediye başkanı olarak aday gösterilmeleri, bazılarının ise TBMM komisyonlarında görevlendirilmesi bekleniyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum‘un adı İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için geçiyor.

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya Belediye Başkanlığı diğer iddialar arasında. Bilindiği üzere, belediye başkanı seçilemeyen vekil, yeniden Meclis’e dönebildiği için alınabilecek bir risk bulunmuyor.

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın TBMM Milli Savunma Komisyonu için ikna edileceği iddia ediliyor.

Eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı yapılması düşünülüyor.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yeni dönemde Meclis Başkanvekilliği kesin olarak görülüyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kendisine verilen hiçbir görevi kabul etmeyecek. Kendisinin sadece grup toplantılarında görünmesi sürpriz olmayacak. Soylu’nun özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği, en kötü Ankara’ya razı olacağı konuşuluyor. Bu planın son aşaması, 3-5 yıl sonra siyasi liderliğe soyunmak olarak özetleniyor.

“BANA BIRAKIN”

Eski bakanlara komisyon başkanlığı veya başka bir görevle ilgili olarak kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vereceği öğrenildi.

Erdoğan, onlarla ilgili değerlendirmeleri kendisinin yapacağını söylediği için parti grup yönetimi bu konuya hiç girmedi. Bayram öncesi, Meclis’teki tüm görevlere atama yapılmış olacak. Komisyonlarda görev almak isteyen milletvekilleri uzmanlık alanlarına göre dağıtılacak.

Tüm milletvekillerinin buna ilişkin talepleri alındı. Bu hafta, komisyonlarda hangi partiye kaç üyelik düşüyor belirlenecek. Başkanlık Divanı dağılımı da yapılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!