Erzincan’da altın madeni bölgesinde toprak kayması

featured
AA

Erzincan’da faciası meydana geldi.

İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması yaşandı.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, devasa bir toprak yığını vadiye aktı…

Toprak altında işçilerin ve iş makinalarının kaldığı belirtilirken olayın hemen ardından, bölgeye jandarma, ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma çalışması başlatıldı

Toprak altında kalanlar için ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti.

Toprak altında işçiler var

Aydoğdu, olay yerine hareket etmeden önce yaptığı ilk açıklamada “Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan’dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık.

Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil.” dedi.

Yapılan açıklamada göçük altında kalan işçi sayısına ilişkin bilgi verilmezken Aydoğdu’nun detaylı açıklama yapacağı belirtildi.

“Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim”

Daha sonra Habertürk yayınına bağlanan Aydoğdu şu ifadeleri kullandı:

Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan’dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil.

4 bin işçi çalışıyor

Bölgede geniş bir alanda yapılan madencilik faaliyetleri kapsamında 4 bin çalışanın çalıştığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

ANADOLU GOLD’TAN İL AÇIKLAMA

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasının ardından Anagold Madencilik’ten açıklama geldi.

“Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şunlar aktarıldı:

“Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.

Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda
da hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

(HABER MERKEZİ)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!