Eriksen’den Kötü Haber

Eriksen’den Kötü Haber

EURO 2020 B Grubu’nun Danimarka-Finlandiya mücadelesinde Christian Eriksen’in maçın 43. dakikasında aniden fenalaşarak yere yığılması, elemelere damga vurdu. Başta takım arkadaşları olmak üzere pek çok insanı derinden etkileyen görüntüler, hafızlarda kalıcı bir iz bıraktı. Eriksen’in kalp krizi geçirdiği, ilgili kaynaklarca doğrulanmış olmasa da, sahadaki bayılma görüntüsü ve kalp masajıyla adeta yeniden hayata döndürülmesi kalp krizi geçirdiğine ya da kalple ilgili büyük bir sorun olduğuna işaret ediyor.

Durumu Stabil

Danimarka Futbol Federasyonu, Eriksen’in tedavisine daha detaylı incelemeler yapılması için hastanede devam edileceği açıklamasında bulundu. Söz konusu bayılmadan sonra gördüğü tedavilerle bilinci yerine gelen Eriksen için kulüp doktoru Boesen durumunun stabil olduğu belirtti ve şu açıklamalarda bulundu: “Christian’ın yere yığıldığı anı göremedim. Bizi hemen sahaya çağırdılar. Çizgi kenarındaydı ve bilincini kaybetmişti. Yanına gittiğimde nefes alıyordu ve nabzını hissediyordum. Sonrasında durum değişti. Herkesin gördüğü gibi kalp masajı yapmak zorunda kaldık. Sağlık ekibi olarak hemen harekete geçerek hızlı müdahalede bulunmamız Christian’ı yeniden hayata döndürdü.”

Futbol Oynamaya İzin Çıkmadı

Daha önce de futbol tarihinde benzer olaylar yaşandığından dem vuran uzmanlar çok dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunu vurguladı. Kötü haber ise, spor kardiyoloji profesörü Sanjay Sharma’dan geldi. İngiliz haber ajansı PA ile yaptığı röportajda Sharma, Danimarkalı yıldız futbolcunun futbol oynamasına izin verilmeyeceğini net bir şekilde belirtti. Sharma, “Hiçbir tıp doktoru Eriksen’in tekrar futbol oynamasına izin vermeyecek. Açıkçası orada bir şeyler çok ters gitti. Ama onu hayata geri döndürmeyi başardılar. Soru şu; Ne ve neden oldu? Döndüğü ve uyanık olduğu için çok memnunum. Bir daha futbol oynayamaz. Orada birkaç dakikalığına da olsa öldü, tıp uzmanı onun tekrar ölmesine izin verir mi? Cevap kesinlikle hayır. İyi haber yaşayacak, kötü haber ise kariyerinin sonuna geliyordu, başka bir profesyonel futbol maçı oynar mı bunu söyleyemem. Ama İngiltere’de oynamazdı. Bu konuda çok katı olurduk.” dedi.

Kariyerinin Zirvesinde Erken Emeklilik

Tetkikler, araştırmalar ve tartışmalar sonuçlanıp yıldız oyuncunun futbol hayatının sonlanması kararı alınırsa, Inter’in orta saha oyuncusu olan Eriksen, 29 yaşında, kariyerinin zirvesindeyken erken bir emeklilik yaşamak zorunda kalacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!