Erdoğan’ın Temelini Attığı Yol Projesinde Hafriyat Krizi

Erdoğan’ın Temelini Attığı Yol Projesinde Hafriyat Krizi
erdoganin-temelini-attigi-yol-projesinde-hafriyat-krizi

Erdoğan’ın temelini attığı yol projesinde milyonlarca metreküp hafriyat döküldü. Hafriyatı döküm sahası yerine tarım arazisine döken sanayi sitesinin yöneticisi “Hafriyat işi pahalı” dedi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, hafriyat dökülen devasa büyüklükteki arazileri temelini geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan attığı Kuzey Marmara Otoyolu’nun, Nakkaş, Başakşehir kesiminin bağlantı yolu güzergâhında kalıyor. Bu nedenle bağlantı yolunun güzergâhının değiştirileceği de iddia edildi. Hafriyatın kaldırılmasının ise milyonlarca liraya mâl olacağı ifade ediliyor.

AKP’li başkandan isyan

AKP’li Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise Belediye Meclisi’nin Mayıs oturumunda yaptığı konuşmada, “Hafriyat atıklarının dökümü, tasfiyesi, gerektiğinde cezalandırılması tamamıyla büyükşehir belediyesinin uhdesindedir. Bunun bertarafı da büyükşehir belediyesini şuan ilgilendiren bir konudur. Yaptığımız görüşmelerden yeterli bir sonuç alamayınca bizzat kendim İstanbul valimizi ziyaret ettim. Tüm çabalarımızı ortaya koyduk ve koymaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Harfiyat pahalı

Sanayi bölgesinin bağlı olduğu Teknoloji Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (TESKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Tavukçuoğlu da itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. Tavukçuoğlu, “Söz konusu arazi bizim bizim tapulu sahamız. Hafriyat pahalı bir şey… Hafriyat dökülen alandan Kuzey Marmara Otoyolu geçiyor, kamulaştırma sahasında kalıyor. 2,5 milyon metreküp hafriyat var orda. O hafriyatın kaldırılması belki 200 milyon TL’ye mâl olacak. Önümüzdeki bir, iki sene içinde hafriyatı orada kaldıracağız. Geçici olarak orda o hafriyat” dedi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!