Erdoğan’ın Açıklamasından Sonra Dolar Tarihi Rekorunu Kırdı!

Erdoğan’ın Açıklamasından Sonra Dolar Tarihi Rekorunu Kırdı!

Erdoğan’ın TRT’de yaptığı “Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” açıklamasının ardından dolar tüm zamanların rekorunu kırdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır” şeklindeki açıklamasının ardından dolar\TL kuru rekor kırdı. Erdoğan’ın açıklamasından hemen sonra dolar 8.82 TL’ye yükseldi.

Erdoğan katıldığı programda faiz ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır.”

Erdoğan’ın konuşmaları sonrasında TL’de değer kaybı dikkat çekti. Dolar/TL tarihi zirvesini 8,82 ile yenilerken, avro/TL 10,76 zirvesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8,71 seviyesine gerilerken, avro/TL 10,65 seviyesinde dengelendi.

BABACAN: DAHA CÜMLE TAMAMLANMADAN TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETMEYE BAŞLADI

Erdoğan’ın açıklamasından hemen sonra doların 8.82 TL’ye yükselmesine Ali Babacan “Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi.” sözleriyle tepki gösterdi.

Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Daha cümle tamamlanmadan Türk lirası değer kaybetmeye başladı. Çağrımı yineliyorum: Sayın Erdoğan, uğraşmayın Merkez Bankası’na telefon açmakla, getir-götür atamalarla. Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi.” ifadelerine yer verdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!