Erdoğan’ın Açıklamalarına Her Yerden Tepki Yağıyor

Erdoğan'ın Açıklamalarına Her Yerden Tepki Yağıyor

Kabine toplantısı sonrasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eğlence sektörü ile ilgili açıklamaları üzerine her yerden tepkiler gelmeye başladı.

Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli kararların alındığı kabine toplantısı sonrasında “Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” diye açıklamada bulunmuştu.

Bu açıklamaları üzerine hem sanat hem siyaset dünyasından hem de halk tarafından çok kısa sürede #kusurabakıyoruz hashtagi ile pek çok paylaşım yapıldı.

Siyaset Dünyasından Tepkiler

Kılıçdaroğlu,  “Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver.” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu ise “İstanbul’da Dünya Müzik Günü’nü coşkuyla kutluyoruz. İstanbul’un 17 noktasına kurduğumuz sahnelerle mini konserler yapıyoruz, müzisyenlerimize destek oluyoruz” diyerek bir tweet paylaştı.

Muharrem İnce de, ”Müzisyenlere ve müzik yapan mekânlara karşı iktidarın aldığı tavır ideolojiktir. Bu ülkeye en büyük rahatsızlığı, insanlarımızın yaşam tarzına saldıran bu zihniyet veriyor. Bir de utanmadan kusura bakma diyor. Sizin elinizde intihar eden müzisyenlerin kanı var” ifadelerini kullandı.

Sanat Camiasından Tepkiler: Demet Akalın Bile Tepki Gösterdi

Redd Grubu, Aylin Aslın, Cem Adrian, hatta iktidarı desteklediğini her fırsatta dile getiren Demet Akalın bile Erdoğan’ın açıklamalarına serzenişte bulundu.

Halktan Tepkiler

Halk tarafından da “o zaman ezan da okunmasın” gibi paylaşımlar yapıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!