Erdoğan’dan Yunan gazetesine dava!

Erdoğan'dan Yunan gazetesine dava!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine Yunan Dimokratia (Demokrasi) gazetesi aleyhine dava açıldı.

Dimokratia’da yayınlanan duyuruda, davada özellikle gazetenin müdürü, 2 genel yayın yönetmeni ve bir gazetecinin isimlerinin yer aldığını belirtildi ve iddianamede bu kişileri 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırmak istendiği belirtildi.

Gazetede yer alan yorumda, ”Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gönderdiği iddianameden de anlaşıldığı üzere, ilk kez bir yabancı devlet başkanı bir Yunan gazetesine siyasi nedenlerle sırtını döndü” denildi.

Gazete, Erdoğan’ın davasının gerekçesinin Dimokratia’nın 18 Eylül 2020 tarihli küfürlü manşeti olduğunu belirtti. Ön sayfa, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim döneminde hem Erdoğan’ın hem de diğer Türk yetkililerin eylemlerinin ayrıntılarını içeriyordu. O sırada Türkiye, araştırma gemisi ” Oruç Reis” i Rum ve Kıbrıs sularındaki çeşitli yasadışı araştırma görevlerine göndermişti.

Gazete, ”davaya katılmayı bile reddettiğini” belirterek, ”’En önemlisi, Yunan makamlarına sunulan resmi yasal metin provokasyonlarla dolu. Ege Denizi ‘adalar denizi’ olarak anılıyor ve Türk tarafı, gazetenin gazetecilerini Erdoğan’ın Doğu Akdeniz ve Ege’deki emellerine engel oluşturmakla suçluyor. Türk liderliğinin gazetemizi yayılmacı ve tehlikeli planlarına engel olarak nitelendirmesini bir onur olarak görüyoruz” dedi.

Gazetenin yayınlanmasının ardından Yunan hükümeti, ”saldırgan dil değerlerimize aykırıdır” diyerek manşeti kınamıştı.

Manşetten kısa bir süre sonra Erdoğan’ın gazetenin editörleri ve bir gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirilmişti.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!