Erdoğan’dan emekli maaşı açıklaması: Gerekli talimatları verdik

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Yerel seçimlere yönelik ifadeler kullanan Erdoğan, “31 Mart 2024’te kötü gidişe dur diyecek, başta İstanbul, Ankara olmak üzere 4 yıldır hizmet alamayan şehirleri hizmet ve eser siyasetiyle buluşturacağız” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ÜLKEMİZ ALEYHİNE YÜRÜTÜLEN KAMPANYALARIN ZİRVEYE TIRMANDIĞI SEÇİM DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKTIK:

Aziz milletimizin takdiriyle yüzde 52,18 oy oranıyla Türkiye’yi yönetme vazifesini hamdolsun gelecek 5 sene boyunca deruhte ettik. Türkiye bu seçim sonuçlarıyla istikrara, demokrasi, güven, özgürlüğe, kalkınmaya ne kadar değer verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Seçimlerin sadece partimiz için değil Türkiye için, demokrasi için çok aydınlık, güzel neticelere vesile olacağına inanıyorum. Önümüzdeki 5 yıl süresince üstlendiğimiz görevi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Bize güvenen, inanan milyonların umutlarını boşa çıkarmayacağız. Burada bir defa tüm vatandaşlarıma kalpten teşekkür ediyorum. Her iki seçimde de oylarıyla yanımızda duran yaklaşık 28 milyon kardeşimin her birine şükranlarımı sunuyorum. Seçim döneminde rekor kıracak illerimizi ziyaret sözü vermiştim. Bayburt birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Gümüşhane yüzde 78,54 oy oranı ile ikinci oldu. Ziyaretlerimize bu hafta sonu bismillah diyoruz. Cumartesi günü Bayburt’ta misafir olacağız ardından inşallah Gümüşhane’ye geçeceğiz. Tüm Türkiye’ye olan minnet borcumuzu daha fazla eser üreterek daha çok hizmet vererek borcumuzu ödeyeceğiz. Türkiye gelecekteki sonuçları itibariyle çok kritik bir seçim yaşandı. Ülkemiz aleyhine yürütülen kampanyaların zirveye tırmandığı seçim dönemini geride bıraktık.

SEÇİMİ KAZANMAK UĞRUNA HER ŞEYİ YAPTILAR:

Küresel şer şebekeleri, terör örgütü, tetikçi basın yayın kuruluşlarıyla milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden provokatörlükle mücadele ettik. Seçmen iradesini manipüle etme çabaları hiç durmadı. Siyaset mühendisleri sahneyi terk etmedi. Farklı seslere tahammülsüzlük had safhaya çıkarken itibar suikastıyla siyasetçiler linç edildi. Kaset kumpaslarıyla rakipler minder dışına itildi. Siyasi tarihimize kara leke olarak geçecek pek çok örnekle karşılaştık. Seçimi kazanmak uğruna her şeyi yaptılar. Siyasi mücadelenin hudutlarını belirleyen ne kadar ahlaki çizgi varsa hepsini çiğnediler. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sadece 2 hafta arayla iki seçim kazanma başarısı göstermedik, aynı zamanda Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık. Sandıklara giderek iradesine sahip çıkan her bir vatandaşımızı demokrasi kahramanlarımız olarak görüyoruz. AK Parti olarak son 21 yılda 17 seçim zaferine imza atmanın farklı gururunu yaşıyoruz. Elbette bu kırılması zor bir rekordur. Dünyada hiçbir siyasi harekete ve ittifaka nasip olmayan muhteşem bir zaferdir.

HER SEÇİM AYNI ZAMANDA BİR İMTİHANDIR:

Nesiller boyunca gıptayla hatırlanacak siyaset literatürüne geçecek eşsiz başarıdır. Bu zaferin sahibi önce Rabbimiz sonra aziz milletimizdir. Elde ettiğimiz seçim zaferimizin tekrar hayırlı, mübarek olmasını diliyorum. Teşkilatımızı, kadın ve gençlik kollarımızı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Gerilime prim vermediğiniz için, kardeşlik siyaseti yücelttiğiniz için her birinizi kutluyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri uzun yıllar boyunca konuşulmaya, tartışılmaya, üniversitelerde ders diye okutulmaya devam edilecektir. Akademisyenler, tarihçiler, gazeteciler başta olmak üzere herkes kendi penceresinden seçimleri kendi penceresinden değerlendireceklerdir. Seçim sonuçlarının ilk ve en büyük muhatabı siyasetçilerdir. Siyasi partiler açısından her seçim aynı zamanda unutmayalım bir imtihandır. Alınan not kadar nerede hata yaptığını görmek de sınavın bir parçasıdır. Siyasi partilerin istikbali için seçimlerin bu yönü çok daha mühimdir. Her siyasi parti sandık sonuçlarını muhakkak çok iyi okur, analiz eder. Bunları yapmayan ise siyaset sahnesinden silinip gider. Arkasında büyük halk desteğiyle kurulan, hatta iktidara gelen bugün ismini dahi hatırlamadığımız birçok parti bulunuyor. AK Parti olarak şu ana kadar girdiğimiz tüm seçimlere hep bu zaviyeden baktık. Seçim sonuçlarını partimiz için muhasebe ve murakabe vesilesi haline getirdik. Zaferlerimizle birlikte tevazuumuzu büyüttük. Şımaranlardan, kibir ehlinden, yeryüzünde böbürlenerek yürüyenlerden asla olmadık. Bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açtığı, fetihten sonra hocası Akşemseddin hazretlerinin arkasında İstanbul’da tevazu ile giren Fatih Sultan Mehmed’i örnek aldık.

EKİM AYINDA BÜYÜK KONGREMİZE BU ANLAYIŞLA HAZIRLANIYORUZ:

Seçim sonuçlarını tüm boyutlarıyla değerlendiriyor, milletimizin sandıkta dile getirdiği mesajları en doğru biçimde değerlendiriyoruz. Partimizin oylarında görülen negatif ayrışmanın farkındayız. Hangi alanlarda sorunumuz varsa süratle müdahale edeceğiz. Nerede hatamız olmuşsa hiçbir komplekse kapılmadan kabul edecek ve düzeltmenin yollarını arayacağız. Kadrolarımızı takviye etmemiz, yeni yüzlerle güçlendirmemiz gerekiyorsa inşallah büyük bir titizlikle bunu da gerçekleştireceğiz. Ekim ayında büyük kongremize bu anlayışla hazırlanıyoruz. Seçim sonuçlarının işaret ettiği çizgide çalışmalarımıza şimdiden başladık. Kongremizi 11,5 milyon üyesiyle tüm AK Parti ailesinin dava ve yol arkadaşlarımızla ahitleşme töreniyle yenileyeceğiz.

BABA-OĞUL ŞİMDİ GIRTLAK GIRTLAĞA:

Adana’dan Antalya’ya Aydın’dan İzmir’e nereye baksak aynı vizyonsuzlukla aynı hizmet kıtlığıyla karşılaşıyoruz. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe ‘dur’ diyeceğiz. Muhalefetin dağınık, kavgalı haline bakıp hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz. Bugün birbirlerine demediklerine bırakmayanlar yarın can ciğer kuzu sarması olmakta asla tereddüt etmezler. Masadan kalktı diye ittifak ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular. Sonra hiçbir şey olmamış gibi yola devam ettiler. Baba-oğul şimdi gırtlak gırtlağa. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok. Bugün ‘değişim’ diye Bolu’dan Ankara’ya yürüyenler şimdi ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ demeye başladılar.

MERDAN YANARDAĞ AÇIKLAMASI:

CHP Genel Başkanı bebek katilini öven gazeteci kılıklı terör sevicileri savunuyor. 14 Mayıs’ın üzerinde 53 gün, 28 Mayıs’ın üzerinden ise 39 gün geçti. Ama bu zat Kandil ve Pensilvanya’ya hangi sözleri verdiğini açıklamadı. 13 yıla sığdırdığı 12 seçim bozgununa rağmen ne milletten ne de kendi seçmeninden bir kez olsun özür dilemedi.

EMEKLİ MAAŞI TALİMATINI VERDİK:

Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Enflasyon farkı dahil seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. EYT meselesini çözüme kavuşturduk. 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşılamış olduk. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalarına başladılar. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. (HABER MERKEZİ)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!