Erdoğan ve Tokayev Telefonla Görüştü

Erdoğan ve Tokayev Telefonla Görüştü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym Jomart Tokayev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı

Kassym Jomart Tokayev ve Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının ilk gününde birbirinin yeni yıllarını kutladılar.
Kazakistan Cumhurbaşkanı, koronavirüs salgınına rağmen iki ülke arasındaki işbirliğinin başarılı bir şekilde geliştiğini kaydetti. Geçen yıl karşılıklı ticaret 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Tokayev, ticaret ve yatırım işbirliğinin daha da geliştirilmesi için çabaların arttırılmasını teklif etti. Türkiye Cumhurbaşkanı bu teklifi kabul etti ve bunun sonucunda ticaret hacminin üç katına çıkarılabileceğini söyledi.

Kassym Jomart Tokayev, son yıllarda Türkiye’nin uluslararası arenadaki etkisinin arttığını ve Türkiye’nin Dağlık Karabağ sorununun çözümüne katkısının bunun bir kanıtı olduğunu kaydetti. Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir devam eden bu anlaşmazlığın çözümüne Türkiye’nin katılımına ilişkin yapılan böyle bir değerlendirme için şükranlarını dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, iki ülkenin koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü mücadelesini takdir ederek, Kazakistan yönetiminin kararlı eylemleri sayesinde ülkedeki epidemiyolojik durumun kontrol altına alındığına dikkat çekti.

Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak’ta yapılacak milletvekili seçimlerinde başarılar dileyerek, seçimlerde Türk temsilcilerin gözlemci olarak bulunacağını söyledi.
Görüşmenin sonunda taraflar, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bu yıl Kazakistan’a bir ziyaret düzenleme olasılığını değerlendirmeye karar verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!