Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’ta Açılış ve Temel Atma Töreninde Konuşuyor

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ta Açılış ve Temel Atma Töreninde Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’ta katıldığı açılış ve temel atma töreninde “Kıbrıs Türkü’nün refah seviyesini her geçen gün daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’ta açılış ve temel atma töreninde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kıbrıs’taki 19 belediyemiz ile vatadaşlarımıza yol yapım ve bakım çalışmaları, altyapı hizmetleri, sanayinin desteklenmesi gibi alanlar için 96 milyon liralık bir kaynak aktarılmıştır. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs belediyeleri arasında samimi işbirliği ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz.

Ülkemizdeki pek çok belediye, Kuzey Kıbrıs’ta yürüttükleri projelerle hem tecrübelerini aktarıyorlar, hem destek veriyorlar. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel adanın yarınlarını da düşünüyoruz. Mesela Anadolu’dan getirdiğimiz su, adanın iklimine ve geleceğine çok önemli katkı sağlayacaktır.

Kıbrıs Türkü’nün refah seviyesini her geçen gün daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz.

Yavuz çıkarma plajı barış harekatının ilk deniz çıkarmasının yapıldığı yerdir. Bu tarihi zaferin anısına dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü’nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kıbrıs’a yeniden gelen barış ve huzurun nişanesi olmuştur. Anıtın yıpranan betonarmesi güçlendirilmiştir.

Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra canlı bağlantılara geçildi. Erdoğan, Lefkoşa’daki yol yapımıyla ilgili olarak Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Çevre düzenlemesini bitirmediniz galiba. Ben ‘yemyeşil olsun’ diyorum her taraf” diye seslendi.

(Maraş) Bölgeye canlılık getirecek yeni projeler devreye alınıyor. Orijinal mimarisi korunarak çay bahçesi olarak hizmete sunulan havuzlu park da bunlardan biri.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!