Erdoğan isim isim bakanları savundu: Atadım çünkü…

Erdoğan isim isim bakanları savundu: Atadım çünkü...

Haber görseli

Sabah gazetesine konuşan Erdoğan, kabine üyelerine neden atadığını tek tek isimlerin özelliklerini sıralayarak açıkladı.

Haber görseli

'SUNUMLARI HEP DİKKATİMİ ÇEKTİ' 

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay: Başbakanlık Müsteşarlığı ve AFAD'daki çalışmaları ile başarılı bir isimdir. Amerika'da da önemli yerlerde çalıştı. Ben endüstri mühendislerine çok dikkat ederim, devlet yönetimlerinde de başarılı olurlar. Fuat Oktay üretimi ve katkısı ile MGK'larda yaptığı sunumlar ile hep dikkatimi çekmiştir. Bunun burada da yansıyacağına inanıyorum.

Haber görseli

'DAHA SERİ DERLEYİP TOPARLAR'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Berat Albayrak Bey'in finans sektörü ile hem pratikte hem de teorikte geçmişi var. Özel sektörde başarıyla çalışmış, son dönemlerde Marmara Üniversitesi'nde bu konunun dersine girmiş bir isim. Böyle bir geçmişi olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip, toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum.

Haber görseli

'SİVİL-ASKER AYRIMI AŞILMIŞTIR' 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Hulusi Akar Paşa'nın, Yaşar Güler Paşa'nın ve Ümit Dündar Paşa'nın birbirleri ile olan gönül bağları ve birliktelikleri "şüpheci nazar" ile bakma gibi bir durumu ortadan kaldırmıştır. Sivil- asker gibi bir yaklaşım kalmamıştır, aşılmıştır. Milli Savunma Bakanı ile TSK arasındaki ilişkiler çok daha dayanışmacı olacaktır. İnanıyorum ki karar alma sürecinde de bir sekteye fırsat vermeyecektir.

Haber görseli

'HEPSİ KENDİLERİNİ İSPATLAMIŞ' 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu – Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Onların her biri kendilerini ispatlamış arkadaşlarım.

Haber görseli

'ONDAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM' 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Sektörün içinde bir iş insanı. DEİK ile TOBB ile yoğun çalışmaları olan bir isim. Kendisine inanıyorum, ondan da çok şey bekliyorum, Odalarla ithalat -ihracat konularında yoğun çalışmaları olacak. 

Haber görseli

'TURİZMDE BİR NUMARA' 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Turizm sektöründe bir numara operatördür. Davet ettik, kırmadı, görevi üstlendi.

Haber görseli

'ELİNİ TAŞIN ALTINA KOY DEDİM' 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Arkadaş işinin başından geleceksin" dedik. Ben bir DEİK Toplantısı'nda "Burada da babayiğitler çıksın, dışarıdan kuru sıkı atmaya benzemez, gelin elinizi taşın altına koyun" demiştim. Sonra da "Madem sağlık sektöründen şikayetin var, o zaman gel sen de bu işin içine gir hem bu şikayetleri ortadan kaldıralım hem de özel sektör mantığını devlette daha hakim hale getirelim" dedim. Sağ olsun o da kırmadı.

Haber görseli

'DEVLET OKULUNDA DA YAPACAK' 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Benim ilk dönemimde Talim Terbiye Kurulu Başkanı idi. Onun da akademisyenlik hayatı var, ayrıca okulları var. Okullarında başarı grafiği yüksek. Başarılarını devlet okullarımıza hakim kılmasını temenni ediyorum.

Haber görseli

'SEVK VE İDARE KABİLİYETİ VAR' 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Babasından (Merhum Ekrem Pakdemirli) genlerine işlemiş bir başarı var. Gıda sektöründe önemli görevlerde bulundu. Ekonomi dünyasını da iyi bilen bir isim. Sevk ve idare kabiliyeti olan bir arkadaşımız. Benim ordinaryüs Prof. Reşat Kaynar Hocam vardı, bir gün derste "Türkiye'nin en önemli eksiği sevk ve idareci eksikliği" derdi. Yani bugünkü hali ile organizatör. 

Haber görseli

'ATOM KARINCA' 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: ODTÜ mezunu, Amerika'da yüksek lisans öğrenimi oldu. Pratik, zeki, tuttuğunu koparır. 'Atom karınca' diyebilirsiniz.

Haber görseli

'İYİ BİR İSTATİSTİKÇİ' 

Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Çok zeki ve iyi bir istatistikçidir. Kadın istihdamı ile ilgili önemli çalışmaları var. Onu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstatistiki Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi'ne direktör olarak teklif etmiştim.

Haber görseli

'KATKISI ÇOK' 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim yaptı. Spor Toto'nun başındayken bize ciddi katkıları oldu. Başarılı olacaktır.

Haber görseli

'ANLATMAYA GEREK VAR MI?' 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Onu Emlak Konut'tan aldık. Anlatmaya gerek var mı? Emlak Konut'un Murat Kurum ile nasıl uçtuğunu, güçlendiğini biliyorsunuz. İnsanı iyi yöneten, parayı iyi yöneten biri. İmar Barışı'nı iyi takip edecek.

Haber görseli

'SAAT MEFHUMU YOK' 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: Karayolları Genel Müdürlüğü yapmış, özel sektörde üst düzey yöneticilik üstlenmiş, çok çalışkan, dürüstlüğü ile bilinen, saat mefhumu olmayan bir isim.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!