Erdoğan, ”İhracatı Geliştirme Fonu” kurulacağını söyledi

Erdoğan, ''İhracatı Geliştirme Fonu'' kurulacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Kuracağımız İhracatı Geliştirme Fonu ile ihracatçılarımıza sağladığımız diğer desteklere ilave olarak, açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz” dedi. 

Erdoğan, TİM 28. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ihracatçıları ”Yol, mücadele, dava ve kader arkadaşlarım olarak gördüğünü” ve onların yanında olmayı sürdüreceğini söyledi. Erdoğan, kendisini ”ticaretten gelen biri” olarak tanımladı ve ”Bu işlerin öyle oturduğu yerden ahkâm kesmekle gerçekleşemeyeceğini, azim, gayret, kabiliyet, özveri, kararlılık gerektirdiğini çok iyi biliyorum” diye konuştu.

”Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ülke ekonomisinin yükselen gücünün, artan itibarının, genişleyen etki alanının da sembolü” olduğunu anlatan Erdoğan, “Ülkemizin küresel fırsatları değerlendirme, tehditlere meydan okuma, hedeflerine bağlılığı konusundaki en önemli göstergelerden biri de ihracatımızdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

”-Günümüzde artık ticaret sadece mal alıp, satmaktan ibaret bir hadise olmanın ötesinde misyonlara sahiptir. İhracatçılarımız gittikleri ülkelerde ticaretimizle beraber kültürel ve sosyal ilişkilerimizin de en önemli temsilcileridir. Sizler bu ülkenin ihracatçı sıfatı taşıyan uç beylerisiniz, elçilerisiniz, yeri geldiğinde serdengeçtilerisiniz.”

Hedef dış ticaret fazlası veren Türkiye

”-Ülkemizdeki 27 sektörü, 61 ihracatçı birliğini ve 95 bini aşkın ihracatçıyı çatısı altında toplayan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin amacı dış ticaret fazlası veren Türkiye hedefine ulaşmaktır.

“-Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için sürekli yatırımı ve üretimi artırarak, teknolojiyi ve kaliteyi yükselterek, yelpazeyi genişleterek yoluna devam eden Türkiye’nin en önemli kozu ihracat gücüdür. İşte bunun için ihracatçı sayımızı önce 150 bine, ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz.”

”-Artık 8 bin kilometre menzili hedef olan uzak ülkeler stratejisini hayata geçiriyoruz. Amacımız uzak coğrafyalardaki ülkelerin ithalatlarında ülkemizin payını dört kat artırmaktır. Bu doğrultuda 84,5 trilyon dolar büyüklüğüyle dünya ekonomisinin yüzde 64’ünü oluşturan 17 ülkeye ihracatımızı 81,5 milyar dolara çıkarmak için hazırladığımız eylem planını önümüzdeki günlerde açıklıyoruz.”

İhracatı geliştirme fonu

“-Kuracağımız İhracatı Geliştirme Fonu ile ihracatçılarımıza sağladığımız diğer desteklere ilave olarak, sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz.”

”-Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birliklerimizin katkılarıyla oluşacak bu fon sayesinde, ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır.”

İstanbul’a yeni bir fuar merkezi

“-Bugün sizlerle paylaşacağım bir başka müjde de sayın başkanın da biraz önce ifade ettiği, İstanbul’u ülkemizin kapasitesine uygun bir fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımdır”

“-Asya, Avrupa ve Afrika’nın buluşma noktası İstanbul’u fuar merkezi hâline getirerek, küresel ticaretin kalbi konumuna çıkartmakta kararlıyız.”

Erdoğan, İhracatın Şampiyonları Ödülü’ne layık görülen firmaları ve iş insanlarına ödüllerini verdi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ressam İsmail Acar’ın bir tablosu ile “Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı” kitabı hediye edildi.
Kaynak: Süfyan Kızılarslan / Ajans Bizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!