Erdoğan: “Faizi savunanla beraber olamam”

Erdoğan:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Faizin sebep enflasyonun netice” olduğunu ifade ederek, ”Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam” dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, dün vefat eden Sezai Karakoç’u anarak başladı. ”Onun, ‘Ben Müslüman’ım, insanlığın türküsünü söylüyorum’ sözü ile tek başına hepimizi üzerinde uzun uzun düşündürmeye yeterli mesajlarla yüklüdür” diyen Erdoğan, Karakoç’un ”Mona Roza” şiirini okudu.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığına seçilen Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ı kutlayan Erdoğan, görevden ayrılan Naci Bostancı’nın seçim çalışmalarında ”önemli sorumluluklar” üstleneceğini söyledi.

”Meclis’in lokomotifinin, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin milletvekilleri olduğunu” dile getiren Erdoğan, ”Her ne kadar bu çatı altında istisnai de olsa milletvekilliği sıfatının gerektirdiği vakara, duruşa, ahlaka ve haysiyete sahip bulunmayanlar çıkabilse de Meclis’imiz, milletimizin gözbebeğidir. Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, şehit yakınlarına hakaret edenlerin, bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakıt olmuştur” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kullandığı ifadeleri de eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

”Hele hele Genel Başkanı bir bayan olanın, küfrü asla yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından ‘yavşak, yavşaklar’ diye bir ifade çıkar mı? Ne yazık ki bu çatı, bu çatının altı bunu da gördü. Ben diyorum ki milletim, işte bu tür bir bayana gereken dersi, cevabı inşallah 2023’ün Haziran’ında verecektir. Zira bu çatının altı, bu tür kadınlara asla müsaade etmez. Karşınıza geçip bölücü örgüt propagandası yapana, mahcup bir edayla mukabele ediyorsunuz. Buna karşılık şehit yakınının hiçbir hakaret içermeyen isyanına, bacısına söverek, hani bacıydı kendisi de öbür tarafta bu kardeşimizin bacısına söverek ve kendisini tekmeleyerek cevap veriyorsunuz. Milletimizin değer dünyasında bu iki tavrın yeri de adı da bellidir.”

”CHP fiilen pozisyon değiştirmeye başlamıştır”

CHP’nin Suriye ve Irak tezkeresi oylamasındaki tutumuna yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, ”bunun doğrudan Türkiye’yi hedef aldığını” söyledi ve “Bu oylamadan sonra CHP’nin sırtını kimler sıvazlıyor, CHP’ye kimler teşekkür ediyorsa ipini de onlar tutuyor demektir” diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

“CHP, işte bu yeminli Türkiye düşmanlarının ülke içindeki taşeronluğuna talip olmuştur. Son tezkere oylamasıyla ve yatırımcılar başta olmak üzere pek çok kesime yönelik tehdit diliyle CHP artık fiilen de pozisyon değiştirmeye başlamıştır. Önceleri ülkemizi yabancılara şikayetle, yalan yanlış ifadelerle milletimizin gündemini fuzuli yere işgalle başlayan süreç, bir süredir milli çıkarlarımıza somut darbeler vurma safhasına geçmiştir. Ülkenin ve milletin yaşadığı felaketlerden kendilerini iktidar çıkarma hevesiyle çıktıkları yolun, bunları ülkeyi felakete sürükleyerek iktidarı değiştirme stratejisine kadar getirdiği anlaşılıyor. Bir yanlarına güya milliyetçi, güya memleket seven bir partiyi, diğer yanlarına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan, arkalarına da kırık dökük kim varsa takan CHP’yi yönlendirenler, kendileri için görünüşte karlı ama ülkemiz için bir o kadar zararlı bir oyun oynuyorlar. Eğer başarırlarsa, Türkiye, sadece son 19 yıldaki kazandıklarını kaybetmekle kalmayacak, sonu belirsiz bir kaosa sürüklenecektir.”

”Eski Türkiye’yi hortlatma projesi”

Erdoğan, ”muhalefeti destekleyerek ‘Türkiye’de yönetimi değiştirmeliyiz’ diyenler” olduğunu ifade ederek, ”CHP’nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan bu proje, eski Türkiye’yi hortlatma, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme, insanımızı esir alma projesidir. Hiç merak etmeyin başaramayacaklar. Çünkü Türkiye, eski Türkiye değil. Gençleriyle, kadınlarıyla, her kesimden insanıyla milletimiz olup biten her şeyin farkındadır. Bu sıklet bu yükü kaldırır. Kaldırmakla kalmaz, yere çalıp paramparça eder” dedi.

Erdoğan, Haziran 2023’teki seçimde milletin gerekli karşılaştırmaya yapacağını, ”AK Parti ve Cumhur İttifakı’na yöneleceğini” söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”milletin umutlarının ve değerlerinin istismarına yöneldiğini” anlatan Erdoğan, “Vizyon çizmeye, insanların dertleriyle dertlenmeye alışık olmayınca da ya kavramı yanlış kullanıyor ya geçmişte aynı hususta ne dediğini ne yaptığını unutuyor ya da desteksiz atıp kendini boşa düşürüyor. Devlet nasıl yönetilir, güvenlik birimleri nasıl çalışır, uluslararası işleyiş neyi gerektirir, Anayasa ve yasalarımız neyi emreder, eldeki imkanlar nedir bilmediği için aklına geleni söylüyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme konusundaki açıklamalarında farklılıklar olduğunu, çelişkiler olduğunu anlatan Erdoğan, ”Ey Bay Kemal, sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile” dedi.

Erdoğan, ”Geçmişteki yanlışlarını görüp helalleşmek suretiyle önünde yeni bir sayfa açmaya herkesin hakkı vardır. Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim ama sen bunların hiçbirinin kadrini, kıymetini bilmedin, anlamadın. Sen de anlayacak yüz de yok” diye konuştu.

Erdoğan, kendilerinin ”ne düşünüyorlasa onu söylemeye, ne söylüyorsa onu yapmaya devam edeceklerini ve gündüz çalışacaklarını söyledi.

”Sosyal ve siyasi krizlerin izleyeceği aşikardır”

”Türk ekonomisini tamamen çökertmeyi hedefleyen hiçbir izahı olmayan nice hadiseler yaşadıklarını, bu tuzakları kuranların da salgında daha beter duruma düştüğünü” ifade eden Erdoğan, ” Siz bakmayın herkesi kuyruğu dik tutmaya çalıştığına” dedi ve ekledi: “Gelişmiş ülkeler 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğindedir. Bunu sosyal ve siyasi krizlerin izleyeceği aşikardır.”

”AK Parti’nin son 19 yılda kazandırdığı güçlü altyapı sayesinde Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdamda iyi bir yerde olduğunu” anlatan Erdoğan, “Reel ekonominin içinde olan ve dünya ile teması bulunan herkes bu gerçeği görüyor, biliyor” dedi.

”Biraz daha gayretle, biraz daha fedakarlıkla…”

Erdoğan, şunları söyledi:

“Dövizle aldığımız petrolden üretilen akaryakıtı Avrupa’nın en ucuz fiyatlarıyla vatandaşlarımıza biz sunuyoruz. Bu niye söylemiyorsunuz? Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz. Küresel ekonomik sistemin yeniden yapılandığı bir dönemde Türkiye, tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir cazibe merkezi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Sadece bölgemizin değil tüm dünyanın tasarım, üretim, lojistik yetişmiş insan gücü merkezi olmamızı sağlayacak bir sürece girdik. Biraz daha metanetle, biraz daha fazla gayretle, biraz daha fedakarlıkla bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yoktur.”

“Faiz sebeptir, enflasyon neticedir”

”Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin, çift haneli fiyat artışları ve bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü bir dönemde, Türkiye’nin yaşananların dışında kalamayacağını” ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdirmeyiz. Bunu kabulleneceğiz, bunun başka çıkışı olamaz. Salgın döneminde tüm ülkeler kepenkleri indirirken bizim yatırımlarımıza kesintisiz devam etmemiz, açılıştan açılışa, temel atmadan temel atmaya koşmamız bunun en somut örneğidir, ispatıdır. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.”

”Görevde olduğu sürece…”

ABD’nin, Batı’nın, İsrail’in faizleri aşağıya çektiğini anlatan Erdoğan, ”Tamam da bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyorlar? Enflasyonun buralarda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Peki bizim arkadaşlarımıza ne oluyor? Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadele mi de sürdüreceğim” dedi.

”Bunlar nasıl işadamı?”

İş adamlarına “Düşük faizle kredi istiyordun. Hadi gel işte al, niye almıyorsunuz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ben, bu iş adamlarını da anlamıyorum. Ondan sonra bir araya geliyorlar, TÜSİAD’ı, vesairesi, yüksek faizden bahsediyorlar. Siz nasıl insansınız? Eğer sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan buyurun işte size kredi, düşük faizle. Hadi alın krediyi de yatırım yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. Hadi gelin bunları yapın. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Türkiye’nin en büyük iş adamlarıymış. Ondan sonra da bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın, tutmaz. Çünkü biz bir şeye inandık; bu ülkeyi kalkındırmak için hangi kuruluş olursa olsun, TÜSİAD’ı, şusu, busu vesaire dürüst olacaksınız, dürüst. Sıkıştığınız zaman hemen kapıyı çalacaksınız, işi yoluna koyduktan sonra da kalkıp iktidara sallayacaksınız, yok öyle 25 kuruşa simit.”

Erdoğan, hafta içinde yaptığı ziyaretler ve açılışını yaptığı tesislere de değinerek, “Bir yandan mevcut kapasiteler zorlanırken, diğer yandan hızla yeni yatırımlar hayata geçiriliyor. Kara yollarında kamyonların, tırların yoğun bir şekilde gidip geldiğini gördükçe, ‘İşte Türkiye bu’ diyorum” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Karadeniz’de keşfedilen gazı çıkarma ve karaya taşıma çalışmalarının sürdüğünü, sondaj filosuna dördüncü geminin eklendiğini de söyledi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!