Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Çanakkale Köprüsü’nde şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor, millet ‘Aç’ diyor, 5 bin kişi burada çalışıyor, bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor ona bakıyor, biz bu noktada ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

Memur-Sen, kamu görevlilerimizin haklarını savunmanın yanında ülkemizde ve tüm dünyada hakkın, adaletin, özgürlüklerin gür sesi oluyor.

İdeolojik sendikacılıkla arasına mesafe koyan Memur-Sen milli iradenin güçlendirilmesi yönünde atılan her türlü adıma da destek vermiştir. Memur-sen 28 Şubat başta olmak üzere darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüslerin karşısında dik bir duruş sergilemiştir. Ülkemizi, milletimizi ilgilendiren her kritik hadisede onurlu, dirayetli, demokratik tavır takınmıştır.

Son 19 yılda vesayetçi sisteme, cuntalara, ihanet çetelerine ve terör örgütlerine karşı verdiğimiz zorlu mücadelede dağ gibi yanımızda duran Memur-Sen’e burada bir kez daha şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Evelallah ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

Çanakkale’de 18 Mart Köprüsü’nün son tabliyenin vidasını sıktı. İnşallah 18 Mart’tan önce ulaşıma açacağız. Şimdi bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeğiz. Burası 2 milyar 400 milyon avroya çıkmış bir köprü. Biz bunu yap işlet devret modeliyle yaptık. 12 yıl sonra bu köprü devlete kalacak. Türk firmaları ve Kore işbirliği ile yaptık. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. Millet aç diyor. Yahu burada beş bin kişi çalışıyor. Biz ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

Ya siz neler yaptınız ki? Belediyelerinizde bizim insanlarımızı kapıya koydunuz. Hani yapmayacaktınız? Akşam yalan, sabah yalan. Gezi olaylarında Bay Kemal Taksim’de değil miydi? Ne işin vardı senin orada? Çünkü Bay Kemal’de gezici. Siz değil miydiniz Bezmialem Cami’ne bira kutularıyla giren. Bunlar tahribat yapar, biz iş yaparız.

Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor.”

Kaynak:BirGün