Erdoğan: Elimizde yeterince aşı var

Erdoğan açıkladı: Yeniden kısıtlama gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda elimizde yeterince aşı var. Rusya’da yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek. BioNTech için Almanya’dan verilmiş söz var, inşallah gelecek. Şi Cinping ile de bu konuda görüşmemiz olacak. Oradan da ciddi miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız. Ben bu konuda ciddi bir durum olacağına inanmıyorum.”

Erdoğan, yerli aşılarla ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi.

“Yerli aşıyla da üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışma içindeler. Onların verdiği bilgiye dayanarak söylüyorum. Eylül-Ekim gibi üretime geçeceğine inanıyorum. Erciyes ve Ankara’daki üniversitelerimizin çalışmaları var.”

Erdoğan, “Tam kapanma boyunca İstanbul’da mısınız?” sorusuna “Tam kapanmada nerede olacağıma dair henüz kararımı vermedim. En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” cevabını verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var. Rusya’dan yaptığımız görüşmelerle, Sputnik V aşısı inşallah geliyor. Gelecek. Sayın Putin’le yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi miktarda Sputnik aşısı inşallah Rusya’dan gelecek. BioNTech’in de verilmiş sözü var, o da inşallah gelecek.

Yerli aşıda üniversiteler çaba içindeler. Bana verdikleri söze göre eylül-ekim gibi üretime geçecekler. Eylül-ekim gibi aşılar üretime geçecek.

Güney Kıbrıs’a güvenmiyorum, dürüst davranmadılar. Dürüst davranırlarsa bizden dürüstlük görecekler.

Tam kapanmada nerede olacağıma dair henüz kararımı vermedim. En kötü ihtimalle Türkiye’deyim.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!