Erasmus+ kapsamında altı ülkenin öğrencilerine Atatürk anlatıldı

featured

HATAY – 10.11.2022 – HİBYA – Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı’nın ortak olduğu, Romanya’nın Costinesti şehrinde gerçekleştirilen, Erasmus+ “Be Ready For The Next Level” adlı projeye 6 öğrenci katıldı.

Etkinliklerde Ulu Önder Mustafa Kemal, ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anıldı.

Romanya’dan “Asociatia Lucratorilor de Tineret ALT 357” adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği eğitimde Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Letonya, Litvanya, Hırvatistan’dan toplam 44 genç projeye aktif katılım sağladı.

Yedi gün süren eğitim programında genç katılımcılar, gençler arasında girişimciliği teşvik etmek üzerine çalışmalar yaptı. Katılımcıların fikirlerine dayalı iş planları geliştirme çalıştayları ve imkanları kısıtlı gençlerin de bu iş planlarına dahil edilmesi yönünde uygulamalı etkinlikler ve kültürlerarası etkileşimin de ön planda olduğu proje süresi boyunca gençler, farklı kültürlerle bir arada bulunma ve ortak fikir anlayışı geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca Türk gecesinde Türk kültürüne yönelik bilgileri, sosyo-ekonomik durum, gündelik yaşantı, turistik bölgeler ve son olarak Türk mutfağı hakkında sunumlar yapıldı. 

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz; “Erasmus+ projelerimizden gençlerimiz faydalanmaya devam ediyor. Onların eğitim alması bizim için büyük bir motivasyon kaynağıdır, geleceğimizi gençlerimizin şekillendireceğini biliyor ve desteklemeye devam ediyoruz. Biz de onların geleceğine katkıda bulunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!