Ensar ve TÜGVA Protokolü İptal Edildi: Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

featured

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası İzmit Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Çoğunluğun CHP’de olduğu İzmit Belediye Meclisi’nde, TÜGVA ile Ensar Vakfı ile yapılan protokollerin iptaline ilişkin teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP’nin yönetiminde bulunan İzmit Belediyesi, gündemine ilk olarak Ensar Vakfı’nı ve TÜGVA’yı aldı.

Meclis toplantısında, AK Parti döneminde 25 yıllığına TÜGVA’ya tahsis edilen öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı’na verilen kültür merkezinin geri alınması için protokollerin iptali görüşüldü. Mecliste AK Partili üyelerin tepkisi nedeniyle tartışmalara sebep olan madde, komisyona gönderilmeden oy çokluğuyla kabul edildi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, teklife ilişkin “Barınma hakkından yararlanan öğrenciler var, dönem sonuna kadar hakları devam edecektir ama belediye işletecektir. Öğrenciler ücretsiz hizmet alacaktır. Belediye yurt işletmek üzere devletten tahsis almıştır. Ancak burası tahsis yapılmıştır ve buradan bu vakıf ücretli şekilde hizmet vermektedir. Belediyelerin ve devletin asli görevi yurdu kendisi işletmektir, tahsis etmek değildir. Öğrenciler yararlanmaya devam edecektir. Belediyenin finansör olarak kullanılması göz önünde bulundurulduğunda, şehir dışından gelen Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin de barınması için protokol iptal edilmelidir” dedi.

AK Partili meclis üyesi Hayrettin Ünlü ise konuyla ilgili konuşmasında “Derdiniz gerçekten hizmet olsaydı var olan bir yurttan bir tane daha yapardınız. Niyetiniz her zamanki gibi bağcıyı dövmek. Maalesef ilk günden herkesin başkanı olacağınız inancımız kayboldu” dedi.

Başkan Fatma Kapkan Hürriyet, “İzmitlinin hakkını bütün İzmitlilere teslim ediyoruz. Geri kalan diğer ithamlar, bizi kavgaya sürüklemeye çalışan ithamlara cevap vermeyeceğiz. Seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak söz veriyorum, kimse mağdur olmayacak aksine ücretli yararlandıkları hizmetten ücretsiz yararlanacaklardır” dedi. Protokolün iptali oy çokluğuyla kabul edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!