En Sık Karşılaşılan Solenoid Valf Arızaları

En Sık Karşılaşılan Solenoid Valf Arızaları

Solenoid valf, verimli ve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak sürekli hareket eden parçaları sayesinde bu cihaz çabuk bozulmalara meyillidir. Bazıları solenoid küresel vanalar gibi montajı daha da karmaşık hale getiren bir aktüatör gerektirir. Oluşan arıza nedenleri solenoid valfin tipine ve uygulanış şekline göre değişiklik gösterir. Düşük ya da yüksek voltaj, yanlış valf kapasitesi, içerisinde biriken kirlilikler, basınç düşüşü, yanlış malzeme ya da kötü yapılan bir kurulum arızaya sebep olabilir. Arızalı olan solenoid valfı tespit edebilmek için dikkat edilmesi gereken hata ve sorunları sizler için derledik.

 

1- Solenoid Valfın Açılmaması

Solenoid valfin açılma işlemi olmuyorsa bir yerde bir hata var demektir. Bu durum genellikle elektrik kesintisine bağlanan valf bobininin kablo uçlarında yetersiz voltaj olabilir. Bobine enerji verebilmek -amacıyla yeterli akım olmadan deliği açabilmek için gerekli kuvveti uygulayamaz. Oluşan bu durum, valfın açılmamasına neden olur.

 

2- Kir ve Partikül

Valfta oluşan kir, pas veya kum tanecikleri gibi küçük birikintilerin oluşması sonucunda solenoid valf sızıntı yapmaya başlar. Oluşan bu durumda çok küçük diye adlandırdığımız parçacıklar bile sorun yaratmaya başlar. Kir ve partikül arızasını yaşamamak için valf parçalarını hassas bir şekilde temizlemeniz gerekir. Uygun görüldüğü takdirde filtre kullanabilirsiniz.

 

3- Bobin yanması

Valf, olması gerektiği şekilde açılıp kapanmıyorsa hat akış yönünün belirtilen yön ile aynı yönde olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Çalışma sırasında oluşan basınç değerinin, valf etiketi üzerinde belirtilen değerler arasında olmalıdır. Valfin doğru bir şekilde çalışabilmesi için herhangi bir basıncın oluşmasına ihtiyacı olup olmadığından emin olmak çok önemlidir.

 

4- Güç Kaynağı Arızası

Solenoid valf çılıp kapanma sırasında sorun yaratıyorsa elektrik akışını kontrol etmeniz gerekir. Olması gereken voltaj değerlerini valf üzerinde bulunan etiketten kontrol edebilirsiniz. Bunun dışında kablo bağlantılarının sağlam olduğundan emin olmalısınız.

Valf arızaları ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.smstork.com/ adresini ziyaret edebilir, aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!