Emre Belözoğlu, Ümit Özat’a 5 Kuruşluk Manevi Tazminat Davası Açtı

Emre Belözoğlu, Ümit Özat'a 5 Kuruşluk Manevi Tazminat Davası Açtı

Emre Belözoğlu, kendisi hakkında FETÖ iddialarında bulunan Ümit Özat’a 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Belözoğlu’nun avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Ümit Özat’ın istediği başarıyı elde edemediği için asılsız iddialar ve dedikodularla suni gündem yaratıp adından söz ettirmeye çalıştığı iddia edildi.

Eski futbolcu ve teknik adam Ümit Özat, Fenerbahçe ’nin eski teknik direktörü Emre Belözoğlu hakkında FETÖ iddialarında bulunmuştu. Ümit Özat’ın bu iddialarının ardından Belözoğlu’nun avukatı açıklama yaparak hukuki haklarını kullanacaklarını söylemişti. Emre Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay bugün Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçe ile Ümit Özat’a 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

Ümit Özat’ın istediği başarıyı elde edemediğinden diğer futbolcu ve teknik direktörler hakkında ortaya asılsız iddia ve dedikodu attığı iddia edilen dilekçede, “Suni gündemler yaratarak gündemde olma ve adından söz ettirmek gayesinde olmuştur. Emre Belözoğlu’na yönelik FETÖ’cü olduğuna dair yalan hakaret ve iftira içerikli beyanlarda bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Özat’ın, Belözoğlu’na ‘FETÖ’cü iftirası’ attığı savunulan dilekçede, şunlar kaydedildi:

“Müvekkil Belözoğlu takımıyla birlikte bulunduğu yurt dışı kampından döndükten sonra 27 Temmuz 2016 tarihinde Kısıklı’daki demokrasi nöbetine katılmıştır. Burada yaptığı konuşmada Fetullahçı yapılanmaya terör örgütü demekten bir an bile tereddüt etmemiş ve bunu yüksek sesle dillendirmiştir. Diğer yandan çirkin ve asılsız iftiralarla kişilik haklarına zarar verilmeye çalışılan müvekkilin ‘3 Temmuz 2011 Şike Kumpası’ ve sonrasında durduğu yer, yaptığı açıklamalar, ortaya koyduğu duruş ve tavır, tüm kamuoyunca bilinmekte olup tüm delilleriyle ortadadır. Kendisi hakkında FETÖ terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle defalarca şikâyette bulunulmuş, yapılan yargılama ve soruşturmalarda ismi, zikredilmesine karşın bu beyan ve şikâyetler ile ilgili hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaların hepsinden aklanarak çıkmıştır. Müvekkil hakkında hâlihazırda ne devam eden soruşturma ne de herhangi bir kovuşturma bulunmamaktadır.”

Açılan manevi tazminat davasına Ümit Özat’tan karşılık geldi. Özat, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Fakat bendeki kuruşlarda Türkçe Olimpiyatları resmi yok. Görünce şaşırmayın lütfen” diye yazdı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!