Emekliler tek kuruş ödemeyecek! Tamamen ücretsiz oldu

featured

Emeklilere güzel haber geldi. Neredeyse tüm emeklilerin ihtiyacı olan o hizmet artık SGK tarafından karşılanacak. Detayları sizler için derledik…

Emekliler tek kuruş ödemeyecek! Tamamen ücretsiz oldu 1

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilere yönelik yeni bir destek paketi kamuoyu ile paylaştı. Üstelik o hizmetten ücretsiz yararlanmak ise çok kolay…

Emekliler tek kuruş ödemeyecek! Tamamen ücretsiz oldu 2

Emeklilerin bu ücretsiz hizmetten yararlanması için tek yapması gereken resmi sağlık kuruluşlarından uzman hekimlerin bulunduğu kuruldan sağlık raporu almak. Bu raporda tanı, tedavi, seans sayısı gibi detaylar da yazılmak zorunda olacak.

Emekliler tek kuruş ödemeyecek! Tamamen ücretsiz oldu 3

İşte SGK tarafından emeklilere açıklanan yeni fırsatın detayları…

Emekliler tek kuruş ödemeyecek! Tamamen ücretsiz oldu 4

Tüm emeklilere gerekli raporları sundukları takdirde SGK anlaşmalı Kaplıcalarda tedavi ücretsiz hale geliyor. Kaplıca tedavisi için yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine başvurulması gerekmektedir. Bakanlık izni bulunmayan kaplıcalarda yapılan tedavi masrafları ise SGK tarafından karşılanmayacağı belli oldu.

Emekliler tek kuruş ödemeyecek! Tamamen ücretsiz oldu 5

Yol, gündelik ve refakatçi giderleri, sağlık kurulu raporuna dayanarak ödenecek. Eğer sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanmazsa, yeni bir sağlık kurulu raporu alınması gerekir.

Sağlık raporunun düzenlendiği günden itibaren 5 iş günü içinde kaplıca tesisine başvurulması zorunludur. Aksi takdirde, sağlık raporu geçerliliğini korurken, SUT eki Hasta Sevk Formu ile sevk işlemi yapılması gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!