Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, “Avrupa için asıl tehdit göçler ve göçmenlerdir”

featured
nejat eslen

Tarih Boyu Savaş ve Strateji, Jeostrateji ve Türkiye, Küresel Güç Mücadelesi ve birçok kitabın yazarı Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Ukrayna – Rusya savaşında Avrupa devletlerinin bu savaşa dahil olmayacağını söyledi. Nejat Eslen, “Avrupa için asıl tehdit göçler ve göçmenlerdir” diye ekledi.

 

Nejat Eslen’in yaptığı açıklama:

“Ukrayna savaşı Rusya’nın Avrupa için tehdit olmadığını, olamayacağını kanıtlamıştır. Avrupa için asıl tehdit göçler ve göçmenlerdir. Bencil dünya düzeni nedeni ile oluşan yoksulluk ve iklim değişikliğinin giderek artan etkisi göçlere neden olmaktadır ve şiddetini artırarak olmaya devam edecektir.”

“Çin ve göçler mevcut dünya düzenini çatırdatmaktadır. Türkiye Ortadoğu’dan Asya’dan Afrika’da Avrupayı hedefleyen göçlerin transfer güzergahıdır. Türkiye coğrafyası göçmen güzergahı olmaktan çıkmış, AB’nin talebi ve mevcut yönetimin onayı ile sığınmacı deposuna dönüşmüştür.”

“Bu durum iç cephe için çoklu güvenlik tehditlerine dönüşmüştür ve bu tehdidin şiddeti giderek artacaktır. Bu duruma gecikmeden son vermek gerekir.”

 

Nejat Eslen Kimdir?

1943 yılında dogdu. 1962 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirerek subay olan Nejat Eslen Ege Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Fakültesi, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvetler Akademisi ve ABD Kara Harp Koleji mezunudur. 1994 yılında tuğgeneral rütbesi ile emekli olan Nejat Eslen’in stratejiyle ilgili birçok makalesi vardır.

 

Nejat Eslen’in kitapları

  • Tarih Boyu Savaş ve Strateji
  • Küresel Güç Mücadelesi: 21. Yüzyılda Jeostrateji
  • Geleceğin Liderleri İcin Büyük Strateji Esasları
  • Çok Kutuplu Düzene Doğru
  • Yeniden Şekillenen Dünya
  • Küresel Hamleler: Anahtar Stratejiler
  • 21. Yüzyılda Jeostrateji ve Türkiye: Yeni Dünya Düzeni İçin Küresel Güç Mücadelesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!