Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım;” Hükümet, Küçük Çuha Adası’nda darbe ve vatana ihanet suçu işliyor.”

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım;

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Küçük Çuha Adası’nı Yunanistan’ın işgal ettiği ve 19. adamızın da elden çıktığına dair ifadeleriyle ilgili Haberiniz.com Genel Yayın Yönetmeni Hande Karacasu’ya açıklamalarda bulundu.

Ümit Yalım; “ Küçük Çuha adası 1669’dan beri Türk toprağıdır. Osmanlı’dan Türkiye’ye miras kaldığı açıktır. Bu ada İstanbul’daki Heybeliada’nın 4 katı ve Yunanistan’a ait Meis adasının 4 katı büyüklüğündedir. Yunanistan bu adayı turizme açmış. Belediye başkanı Yunan vatandaşı. Mahalli İdareler Seçim Kanunu’muza göre belediye başkanı Türk vatandaşı olmalı. Bu Yunan belediye başkanının yerine kayyum atamadık. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bunun hesabını vermelidir.” dedi.

Emekli Kurmay Albay Yalım; Yunanistan’ın Türk topraklarını işgalinin bedelinin ağır olacağını belirtti.

Yalım,  ”Küçük Çuha Adası işgal edilmeden önce 17,5 millik Kitira Geçidi’nin yarısı Türk Karasularıydı. Küçük Çuha Adası işgal edildikten sonra 17,5 millik Kitira Geçidi’nin tamamı Yunan Karasuları oldu. Yunanistan artık  Kitira’dan gemilerimizi geçirmeyecek.

BM Deniz Hukuku’nun 21. ve 25. Maddelerine göre Yunanistan’ın gemilerimizin geçişini durdurma, engelleme ve erteleme hakkı var. Yunanistan bu hamle ile  gemilerimizi Girit adasının doğusundan geçirmeye zorlayacak o da ciddi bir seyir maliyetine sebep olacak.

Açıkçası Yunanistan bizim Türk deniz ve ticaret filomuzu yok etmek için elinden gayreti gösterecek.” İfadelerini kullandı.

Yalım, Avrupa Birliği (AB), İrini Operasyonu kapsamında Akdeniz’de Türk gemisinde yapılan aramaya ilişkin, “ Bir Türk gemisini Yunan amirali komutasındaki Alman birlikleri durdurdu, arama yaptı.

Arama yapılan yer neresi? Olay nerede cereyan etti? Kitira geçidinin yakınında cereyan etti bu olay. Alman birliklerinin başında Yunan komutan vardı, Yunanistan’a değil, Almanya’ya hesap sordular. Almanya, ’hesabı Yunanistan’a sor’ dedi. Arama yapılan yer Kitira geçidi yakını bu ilk hamle idi.” dedi.

Yalım bu bilgileri deniz ticaret odaları ile paylaştığını ancak dikkate alınmadığını söyleyerek “ ne MSB’dan ne İçişleri Bakanlığı’ndan ne de Genelkurmay Başkanlığı’ndan cevap gelmedi. Bu adaları TCK 302 vatana ihanet suçduru. Küçük Çuha’ya Yunan belediye başkanı atanmasına göz yuman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti TCK 309’a göre darbe suçu işliyor. “ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!