Emekli Büyükelçi Naci Koru: Ülke olarak en nitelikli elemanlarımızı kaybederken, bu kaybın bize nelere mal olduğunu anlamıyoruz

featured

Emekli Büyükelçi Naci Koru, Türkiye’nin beyin göçünü konuşurken Türk doktorlarının Almanya’daki yabancı nüfusa güç kattığını belirterek, Almanya’da bulunduğu 10 gündeki izlenimlerini kaleme aldı. Koru, Türkiye’nin en nitelikli insanlarını kaybettiğini belirtere, “Bu kaybın bize nelere mal olduğunu anlamıyor gibi görünüyoruz; ama bu gençlerimize kollarını açan ülkeler bu insanların kendi toplumlarına hızlıca entegre olabilmeleri için yeni adımlar atıyorlar, beyin göçünü teşvik ediyorlar. Eskiden Almanya’da tıp doktoru olarak çalışmak oldukça zordu. Şimdi yabancı doktorların çalışma izni almaları oldukça kolaylaşmış” diye yazdı.

Türkiye’nin aldığı göçün niteliksiz, eğitimsiz kişilerden oluştuğunu savunan Koru, Almanya gibi gelişmiş ülkelerde ise insan hareketinden kazançlı çıkan taraf olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin konuk ettiği çok sayıdaki göçmenin bir bölümüne para karşılığı basit şekilde vatandaşlık verildiğini biliyoruz. Almanya gibi göçmen kabul eden ülkeler ise para karşılığı vatandaşlık satmıyor. Bu durumda, yine Almanya örneğindeki gibi ilkeli, tutarlı ve uzun vadeli bir göç ve göçmen politikamızın olduğunu söyleyebilir miyiz? Bu sorular üzerine düşünmeyi önemli görüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!