Elektrikler gitti! Yiyecekler kapalı bir buzdolabında ne kadar süre saklanır?

featured

Elektrik kesintisinden sonra buzdolabı ne kadar süre soğuk kalacak?

Elektrik olmadığında buzdolabı, kapısı kapalı tutulursa 4 saate kadar gıdaya uygun sıcaklığı koruyabilir. Elektriksiz bir dondurucudaki yiyecekler, doğru sıcaklıkta daha da uzun süre dayanır; yarı doluysa yaklaşık bir gün, doluysa yaklaşık 48 saat (içeride ne kadar çok yiyecek varsa, o kadar uzun süre soğuk kalır).

Elbette bu, gıda ürünlerinin durumunu kontrol etmek için buzdolabının veya dondurucunun kapısını düzenli olarak açmamanız koşuluyla işe yarayacaktır.

Sonuç :Evde bir zeminin bağlantısı kesilirse, elektrik tekrar gelene kadar buzdolaplarının ve dondurucuların mümkün olduğu kadar kapalı tutulması önerilir.

Kapalı bir buzdolabında yiyeceklerin bozulmaya başladığını nasıl anlarsınız?

Elektrik kesintisi sırasında, buzdolapları ve donduruculardaki yerleşik termometreler, gıdanın hala güvenli saklama koşullarında olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olmak için kullanılabilir. Normal şartlarda, buzdolabı açıkken sıcaklığın +4 santigrat derece civarında olması gerekirken, çalışan dondurucu, yiyecekleri -17 santigrat derecede tutar.

Cihazın içinde sıcaklığı belirleyecek bir termometre yoksa, yiyeceğin yenilebilir olup olmadığını belirlemek için bir gıda termometresi kullanılabilir. Süt ürünleri ve et gibi bazı gıdalar daha kötü görünmeye veya kokmaya başlasa da, bir gıdanın güvenliğini belirlemek için her zaman görünüşüne veya kokusuna güvenmek mümkün değildir.

Elektrik kesintisi bir günden fazla sürerse yiyecekler nasıl korunur?

Elektrik birkaç gün boyunca kesilirse, çabuk bozulan eşyaları güvenli bir sıcaklıkta tutmaya yardımcı olmak için kuru buz satın alın veya dondurucu buzu kullanın.

Ancak kışın bile soğuk olsun diye dışarıya yiyecek koymayın. Dışarısı çok soğuk olabilir ama güneş yine de yiyeceği bakteriler için uygun bir sıcaklığa kadar ısıtabilir.

Elektrikler kesileceğini biliyorsunuz diyelim, yiyecekler nasıl güvende tutulur?

Doğal afetler veya planlı elektrik şebekesi onarımları öncesinde, elektrik kesintisinin mümkün olduğu bilindiğinde, soğutulmuş ve dondurulmuş gıdaların ömrünü en üst düzeye çıkaracak adımları atmak mümkündür. Uzmanlar, dondurulmuş gıdaların gruplandırılmasını, etlerin dondurucunun bir tarafında veya bir tepsi üzerinde bir arada tutulmasını, böylece çözülmeye başladığında (bakteri içerebilen) sularının diğer gıdalara karışmamasını öneriyor.

Et veya meyve gibi yüksek su içeriğine sahip yiyeceklerin, ekmek gibi düşük su içeriğine sahip yiyeceklere göre dondurularak daha uzun süre dayanacağını unutmayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!