Ekrem İmamoğlu: “İstanbul’a Göç Akınlarını Engelleyemezsek Çare Bulamayız!”

Ekrem İmamoğlu:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye nüfusunun çoğunluğunun İstanbul’da olduğunu belirterek, “İstanbul 16 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın en kalabalık şehri. Mültecilerin de 2 milyonu aştığını biliyor ve yaşıyoruz. Böyle bir şehrin sorunlarını çözebilmek olağanüstü çaba gösteriyor, bunu da yapıyoruz. Eğer İstanbul’a yeni göç akımlarını önleyemezsek İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı bir çare bulmamız mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi” programı İBB’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

İmamoğlu, “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, “Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla 6 aydır hazırlıklarını sürdürdüğümüz, 160 belediye ve 300 kooperatifin stant açtığı bu zirve, son yıllarda yerel yönetim anlayışımızda yaşanan çok önemli bir değişimin en net ifadesidir” dedi.

“İSTANBUL’A GÖÇ AKINI ENGELLENMELİ”

Zirvede paylaşılacak her fikrin Türkiye’nin geleceğine ekilen sağlıklı tohumlar olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Ülkemizin tamamı sağlam bütüncül kent ve kır politikasına sahip olmazsa kentlerin sorunlarıyla da baş etmemizin giderek daha zor ve hatta baş edilemez olduğunu belki de en iyi İstanbul olarak biz biliyoruz. İstanbul 16 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın en kalabalık şehri. Mültecilerin de 2 milyonu aştığını biliyor ve yaşıyoruz. Böyle bir şehrin sorunlarını çözebilmek olağanüstü çaba gösteriyor, bunu da yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aynı anda 10 farklı metro inşaatı yapan dünyadaki tek belediye ancak 10 değil 100 metro da yapılsa eğer İstanbul’a yeni göç akımlarını önleyemezsek İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı bir çare bulmamız mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Memleketin kırsal bölgelerinin hızla boşaldığını, kentlere göçün yaşandığını belirten İmamoğlu, bunu düzeltmenin yolunun güçlü bir tarım politikası inşa etmek olduğunu kaydetti.

Üreticiler adına Pendik’ten Sevgi Bilir ve Adana’dan Nuri Yetimoğlu’nun konuşma yaptığı zirvede, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “CHP’li Belediyelerin Tarım, Kırsal, Sosyal Hizmet Çalışmaları”, Sarıbal ile parti meclisi üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, “CHP İktidarında Tarım” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!