Ekrem İmamoğlu, Bugün 11.00’de Müjdeyi Verecek

Ekrem İmamoğlu, Bugün 11.00'de Müjdeyi Verecek

Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı röportajı yayımladı. Financial Times, Türkiye’nin devlet bankalarının finansman eksikliğinin İstanbul’u bu hafta ilk eurobond’unu satmaya teşvik ettiğini yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracıyla 580 milyon dolar borçlanma sürecini tamamladı ve tahvilin yatırımcıya getirisi %6.6 olarak gerçekleşti.

İBB bundan sonra da uluslararası finans piyasalarından yararlanmaya devam edecek.

Ekrem İmamoğlu , dört metro hattının yapımını finanse etmek için 580 milyon dolar toplanan İstanbul’un ilk ihracına yönelik güçlü talepten memnun olduğunu söyledi.

İmamoğlu, kentin ulaşım, su ve atık bertarafı yatırımlarının yanı sıra önemli bir fay hattında bulunan 16 metrelik kentte depreme hazırlık yatırımlarını finanse etmek için gelecek yıl uluslararası pazarlara dönmeyi umduğunu söyledi.

Belediye, iki metro hattını ve bir tramvayı finanse etmek için 360 milyon avro daha toplamak için hükümetin onayını aldı ve gelecek yıl yeni tahviller başlatmayı düşünüyor.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise sosyal medyadan “Büyük başarıyı Financial Times yazdı. Yarın saat 11.00’de İstanbul’a büyük müjdeyi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu verecek.” İfadelerini paylaştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!