Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Anjiyo Ünitesinin 6 Aydır Kapalı Olduğu İddiası Meclise Taşındı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Anjiyo Ünitesinin 6 Aydır Kapalı Olduğu İddiası Meclise Taşındı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki anjiyo ünitesinin 6 aydır kapalı olduğu iddiası Meclis gündemine getirildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki anjiyo ünitesinin 6 aydır kapalı olduğu iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Bakan, “Böyle hayati bir ünitenin nasıl aylarca kapısına kilit vurulabilir? Bu nasıl göze alınabilir” dedi.

Anka Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim dalında anjiyo ünitesindeki cihazların 6 aydır bozuk olduğu, acile başvuran ve kalp krizi tanısı konulan hastaların başka hastanelere sevk edildiği iddia edilmişti. CHP’li Murat Bakan, iddialar sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Murat Bakan, önergesinde şunları kaydetti:

“Ege Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede böyle bir şey yaşanılması inanılır gibi değil. Böyle hayati bir ünitenin nasıl aylarca kapısına kilit vurulabilir? Cihazların onarılmasına nasıl bütçe ayrılmaz? En önemlisi de bu durum müdahale süresini uzattığı için insanların hayati riskini arttırıyor. Bu nasıl göze alınabilir? Rektör Necdet Budak da Sağlık Bakanı da bunu izah etmeli ve derhal harekete geçmeli. Hem hiç kimsenin hayatı böyle riske atılamaz hem de Ege Üniversitesi bu duruma düşürülemez ve bu şekilde anılamaz.”

Murat Bakan, önergesinde Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

– “2021 yılında Ege Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim dalına kaç hasta başvurmuştur? Kaçı kalp krizi, kaçı anjiyo, kaçı kalp pili takılması amacıyla başvurmuştur?

-2021 yılında Ege Üniversitesi’ne Kardiyoloji Anabilim dalına veya acil servise başvuran hastaların kaçına kalp krizi tanısı konulmuştur? Kalp krizi tanısı konulan kaç hasta başka hastaneye sevk edilmiştir?

– 2021 yılında Ege Üniversitesi’ne Kardiyoloji Anabilim dalına veya acil servise başvurmasına rağmen kaç hasta anjiyo, kaç hasta kalp pili takılması amacıyla başka hastaneye sevk edilmiştir?”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!