EGD’den Zafer Partisi’ne ziyaret

EGD’den Zafer Partisi’ne ziyaret

Endüstri Gazeteciler Derneği  (EGD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanayi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ümit Uçar ile EGD Ankara Temsilcisi ve Zafer Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Umut Karakülah, Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Tuğba Demirbağ’ı ziyaret etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Türk Basının önemine değinen Demirbağ şunları söyledi: “Yakın zamanda kurulan il başkanlığımız ve fikirlerimiz Ankara basınında istikrarlı bir şekilde yer alıyor. Bu hususta Ankara medyasına teşekkür ediyorum. Bugün ziyaretimize gelen Endüstri Gazeteciler Derneği ve kendi sanayici kimliğim üzerinden şunu özellikle belirtmek isterim ki sanayiciler nitelikli eleman bulamıyor. Bu sorun ilerde daha çok kendini hissettirecek.”

“HERKESE AYNI MESAFEDEYİZ”

Organize sanayi bölgeleri ve endüstri alanında habercilik yapan gazetecileri bir araya getirerek ihtisaslaşma konusunda öncülük etmeye çalıştıklarını belirten EGD Başkanı Ümit Uçar, basın sektörünün siyasi partilerle olan ilişkilerinin çok önem arz ettiğini ifade etti.

Uçar, meslek etikleri gereği her siyasal oluşuma eşit mesafede durduklarını  dile getirirken, “Bizler kamunun sesi toplumun vicdanıyız. Çoğulcu demokrasiyi rehber edinen gazetecilik ruhu gereği herkesin sesine kulak vermek zorundayız. Aksi halde mesleğinize ihanet etmiş oluruz” diye konuştu.

“YEREL MEDYA DEMOKRASİNİN BEL KEMİĞİDİR”

Gazetecilerin mesleği gereği birçok kişi ve kurumla muhatap olduklarını söyleyen Umut Karakülah ise genel ve yerel yöneticilerin medya ile olan ilişkilerinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Karakülah “Yerel medya, bulundukları bölge itibari ile siyasilerin kamuoyuna seslerini kolayca duyurabildikleri bir enstrümandır. Dolayısıyla siyasetçiler yaptıklarını ve yapacaklarını halka doğru bir şekilde ifade etmek istediklerimde medyanın gücünü kullanırlar ancak bu güç hiçbir zamanda ve koşulda herhangi bir yöne kaymamalı ve dengeler çok iyi bir şekilde gözetilmelidir. Yerel medya demokrasilerin bel kemiğidir, olmazsa olmazıdır” dedi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!