Edirne’de Yunan Askerlerinin Açtığı Ateş Sonucu Bir Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Edirne'de Yunan Askerlerinin Açtığı Ateş Sonucu Bir Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Adasaranlı köyünde Meriç nehri boyunda gezen iki arkadaşa Yunan askerleri taciz ateşinde bulundu. Açılan ateş sonucu Mehmet Durgun hayatını kaybederken Süleyman Şener de yaralandı

İndyTürk’ün haberine göre, Edirne’nin Meriç ilçesi Adasaranlı köyünde ikamet eden Mehmet Durgun (60 ) ve Süleyman Şener (50) Meriç nehri kenarında gezdikleri esnada Yunanistan tarafından ateş açıldı.

Mehmet Durgun açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Meriç İlçesi’ne bağlı Türk-Yunan sınırındaki Adasarhanlı Köyünde oturan 43 yaşındaki Mehmet Durgun ile 60 yaşındaki Süleyman Şener bugün saat 19.00 sıralarında havanın sıcak olması nedeniyle Meriç Nehri kıyısındaki kumluk bölgede dinlenmek istediler. Bir süre sonra Yunanistan tarafından sınır devriyesi olarak görev yapan asker ateş etti. Yunan askerinin silahından çıkan kurşunun Durgun’un sağ gözünün altına isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Nehir kıyısında bulunan Süleyman Şener ise Yunan askerlerinin ateş açması sonucu köye kaçarak jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen nöbetçi savcı ve jandarma gelerek inceleme yaptı.

Independent Türkçe’ye konuşan köy muhtarı Emrullah Özgün köylerinde ilk defa böyle bir olay yaşandığını keskin nişancının böyle bir olayı yaptığına inandıklarını ifade etti.

Edirne Valiliği ve Meriç ilçe jandarma ekipleri tarafından olay yeri incelemesi yapılarak Durgun’un cansız bedeni Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu’na gönderildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!