DSÖ : “İleride kontrol edemeyeceğimiz yeni virüsler çıkacak”

DSÖ : İleride kontrol edemeyeceğimiz yeni virüsler çıkacak

Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ileride kontrol edemeyeceğimiz yeni virüsler çıkacağı uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ileride kontrol edemeyeceğimiz yeni virüslerin çıkacağı uyarısında bulundu.

Ghebreyesus G20 sağlık ve maliye bakanları toplantısında yaptığı konuşmada, bundan sonra gelecek salgına hazırlanmak için şimdiki salgından ders çıkarmak gerektiğini belirtti.

Sputnik’in haberine göre, Ghebreyesus “bir noktada, kontrol edemeyeceğimiz yeni bir virüsün ortaya çıkacağı biyolojik bir kesinlik” dedi.

Bu nedenle dünyanın güçlendirilmiş, sağlamlaştırılmış ve sürdürülebilir biçimde finanse edilen bir DSÖ’ye ihtiyacı olduğunu” belirten Ghebreyesus, “salgınlara daha hızlı yanıt verilmesini ve daha iyi yönetimi sağlamak için yeni bir finansal mekanizmaya ihtiyaç olduğunu” söyledi.

Ghebreyesus, dünya ülkelerini bazı G20 üyelerinin önerdiği Sağlık Tehditleri Finansman Kurulu’nu kurmaya ve salgına hazırlık ve yanıt vermek için yasal olarak bağlayıcı bir uluslararası anlaşma yapmaya çağırdı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!