Dörtlü NATO toplantısı sona erdi

featured

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu kapsamında Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin imzaladığı üçlü mutabakat uyarınca olışturulan Daimi Ortak Mekanizma’nın dördüncü toplantısı Ankara’da yapıldı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Beştepe’deki dörtlü toplantıya, NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyeti başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara katıldı.

TOPLANTININ 9.00’DA BAŞLAYACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan 12 Haziran’da yapılan açıklamada, Üçlü Mutabakat uyarınca tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma’nın dördüncü toplantısının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın ev sahipliğinde, 14 Haziran 2023 saat 09.00’da Beştepe’de yapılacağı açıklanmıştı.

Açıklamada, toplantıya, NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyeti başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara’nın katılacağı bilgisi paylaşılmıştı. (DIŞ HABERLER)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!