Dolar göstergesi “Fed” öncesinde 3 ayın düşüğüne geriledi

Dolar göstergesi

Dolar Fed’in politika toplantısı öncesinde önemli paralar karşısında üç ayın düşüğüne geriledi. Politika yapıcıların gerekli desteği verme taahhüdünde bulunmaları bekleniyor. G – 10 paraları dolar karşısında büyük ölçüde dar bantlar içerisinde işlem gördüler. Norveç Kronu ile Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları ABD parası karşısında en fazla yükselen önemli paralar oldu.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.2 düşerek Salı günü görülen üç ayın en zayıf seviyesine yaklaştı. ABD’de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.83’te fazla değişmedi.

Emtia paraları genellikle yükseldi. Dolar/Norveç Kronu paritesi yüzde 0.2 düşüşle 9.2581 oldu. Yeni Zelanda Doları/ABD Doları yüzde 0.2 yükselerek 0.6527’den işlem gördü. Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 0.1 tırmanarak 0.6971’den alıcı buldu. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 107.67’ye geriledi.

Dolar/TL güne 6.80’in altında başladı

Dün 6.80’i aşan, günü de 6.7970’te tamamlayan Dolar bu sabaha sınırlı düşüşle 6.78 civarında başladı. Kur geçen ay 7.26 ile rekor kırmasının ardından swap anlaşması yapılacağına dair beklentilerin de etkisiyle geriledi ve bir süredir 6.70-6.80 bandında dalgalanıyor. Bu sabah itibariyle dolar endeksi de 3 ayın en düşük seviyesine yaklaştı. Birçok gelişen ülke para birimi bugün dolar karşısında değer kazanıyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!