Doktorun Boynunu Jiletle Kesen Suçlunun Hapis Cezası İstinafta Bozuldu

Doktorun Boynunu Jiletle Kesen Suçlunun Hapis Cezası İstinafta Bozuldu

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde görevli asistan Dr. Kadir Songür’ün boynunu jiletle kesen Bayram K’ye verilen 20 yıl hapis cezası, ‘fazla ceza tayini’ gerekçesiyle istinafta bozuldu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nde 16 Ekim 2019’da meydana gelen olayda, diz ağrısı şikayetiyle gelen Bayram K., asistan Dr. Kadir Songür tarafından muayene edilip, ilaç yazıldı. Bayram K., “Yazdığın ilaç ağrımı geçirmezse, o zaman görürsün” diyerek kurumdan ayrıldı. Bir süre sonra tekrar hastaneye gelen Bayram K., bir anda Songür’ün odasına girip, yanındaki jiletle saldırdı. Bayram K.’nin boğazından jiletle yaraladığı Kadir Songür kanlar içinde kaldı. Songör’ü ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı. Jiletin, koroner damara zarar vermediği ancak derin kesik oluştuğu belirlendi.

Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hakkında İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Bayram K., indirimsiz 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatı, kararı istinafa taşıdı.

Heyet, sanığın 2017 yılında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde akut psikotik bozukluk tanısıyla yatarak tedavi gördüğünü; buradan alınan raporlarda sanığın akli dengesinin akıllıca yaşam sürmesi için kısmen yeterli olduğuna ve akli dengesinin normal yaşam sürmesine kısmen izin verdiği belirtildi.

Heyet, fazla ceza tayini yapıldığına karar verdi. Bu kararlar ışığında heyet, yerel mahkemenin verdiği 20 yıl hapis cezasını bozarak dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!