Doktor, avukat ve mühendislere peşin vergi

featured
AKP’li kaynaklar yeni vergi paketinde doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarına yönelik ‘peşin vergi’ uygulaması geleceğini belirtti. Buna göre önce vergi alınacak sonra beyanname verilecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu yeni vergi paketi içinde kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olanlara yönelik düzenlemeler yer alması bekleniyor. AKP kurmayları doktor, mühendis, diş hekimi veya bazı serbest meslek gruplarının ödediği vergilere neşter vurulacağını belirtti.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, parti kurmayları “Bazı meslekleri yapanlara bakıyorsunuz, gayet lüks bir yaşamı var, son model arabalar veya lüks yaşam. Bunlara sahip olmak, iyi kazancı gerektirir. Ama ödediği vergiye bakıyorsunuz kazancı ile arasında bir uyum yok. Hatta, hiç kazanmıyormuş gibi vergi ödemeyenler bile var. Bunun önüne geçmek istiyoruz” dedi.

ÖNCE VERGİ SONRA BEYANNAME

Serbest meslek gruplarına “peşin vergi” uygulaması getirilmesinin gündemde olduğunu ifade eden AKP kaynakları, “Vergi peşin alınmalı, daha sonra beyannameyi versin istiyoruz. Vergi dönemi sonunda mahsuplaşma olacak. Bu yöntem vergi kaçırmanın önüne geçer. Çünkü, hiç kimse vergi incelemesine tabi olmak istemez. Beyan edilen matrah, alınan vergiden daha düşük gösterilse, bilirler ki incelemeye tabi tutulurlar” diye konuştu.

Kaynaklar ayrıca asgari Kurumlar Vergisi uygulamasının ise sadece küresel şirket için değil, Türkiye içindeki şirketler için de düşünüldüğünü ifade etti. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!