Diyarbakır’da iş yerlerine tekbirli saldırıya tepki: Endişeliyiz

featured

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da Burger King ve Starbucks şubelerine düzenlenen saldırıya, Diyarbakır Barosu’nun ardından iş çevreleri de tepki gösterdi. Diyarbakır İş Konseyi yaptığı yazılı açıklamada, “Kentimizin barış ve huzur ortamını zedelemeye çalışanlara tahammül etmeyeceğiz” dedi.

Kayapınar’da Starbucks şubesi ile Sur’da Burger King şubesine giren bir grup tekbir getirip, “Cenk, cihat, şehadet” sloganı attı. İsrail aleyhine de slogan atan grup iş yerlerine maddi hasar verdi. Grup ayrıca bazı çalışan ve müşterileri darp etti.

‘KORKU VE PANİK HAVASI YARATMAYA ÇALIŞILIYOR’

Diyarbakır İş Konseyi’nin açıklamasında, “Din veya inanç kavramı coğrafyamız insanı için derin bir anlam ve değer taşırken, bu inançları baltalamaya, İslam dininde yeri olmayan eylemlerde bulunmaya insanların inançlarını karartmaya kimsenin/kimselerin hakkı yoktur. Din adına veya İsrail’i protesto adı altında siyasi sâiklere aracılık eden bu tip eylemlerin, kentimiz üzerinde toplumsal baskı aracı olarak kullanılması kabul edilebilir bir durumun ötesine geçmiştir. Vandallık derecesindeki bu girişimleri kabul etmiyor, kolluk kuvvetlerini görevlerini yapmaya davet ederken, tacir ve esnaflarımızın işyerleri adeta basılarak korku ve panik havası yaratmaya çalışanları önce Allah’a sonra toplum vicdanına havale ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘GEREKLİ ÖNLEMLER ALINSIN’

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi de Diyarbakır’da son zamanlarda bu saldırıların arttığını endişe ile takip ettiklerini açıkladı.

Açıklamada, “DTSO Meclisi olarak vatandaşlarımızın ifade özgürlüğü, barışçıl toplantı ve gösteri hakkını her zaman savunduk, bazı grupların bilinçli bir şekilde bu hakkını iş yerlerine girerek, burada bulunan vatandaşlarımız üzerinde korku ve endişeye neden olacak şekilde kullanmasını kabul etmiyoruz” denildi.

DTSO açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İlimizde turizm sezonun yaşandığı bir dönemde basında vatandaşlarımızın endişe ve korkuyla kaçışması ilimize büyük bir zarar vermektedir. Bu özel işletmeleri işleten kişiler, çalışanlar ve buralarda oturan kişilerin de bizim insanlarımız olduğunu hatırlatmak isteriz. DTSO olarak kentimize zarar veren özel işletmelere yapılan bu saldırıları kınıyoruz, ilgili mercileri bu saldırıların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.”

‘BU ŞİDDET OLAYLARI MÜNFERİT DEĞİL’

DTSO İş Kadınları Meclisi ise Sur ilçesindeki Burger King’i üyeleri Ayşegül Damlar Kaya’nın işlettiğini belirterek, “Bu tür saldırılar, kentimizin ekonomik yapısını derinden sarsmakta ve toplumumuzun huzur ve güvenliğini tehdit etmektedir. İşletme içerisindeki çalışanların da maruz kaldığı bu saldırılar, hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Kayapınar ilçesindeki Starbucks şubesine de yapılan benzer saldırı, bu şiddet olaylarının münferit olmadığını göstermektedir” denildi.

‘SALDIRGANLAR EN KISA SÜREDE TESPİT EDİLMELİ’

Diyarbakır’ın ekonomik büyümesi açısından büyük önem taşıyan kadın girişimcilerini desteklemek ve onlarla dayanışma içinde olmak, İş Kadınları Meclisi’nin en temel amaçlarından olduğuna değinilen açıklamada, “Ayşegül Damlar Kaya, kurduğu işletme ile bölgede birçok kişiye iş fırsatları sunarak ve yerel ekonominin güçlenmesine önemli katkılar sağlayarak topluma değer katan bir iş kadınıdır. Bu saldırı, kadın girişimciliğinin ve emeğinin görünür olması için verdiğimiz mücadeleye yönelik boş bir provokasyondur. Diyarbakır’daki iş insanları ve kadın girişimcilerimizin çalışma motivasyonuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kentimizdeki huzur ve güven ortamının korunması için yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Önlenebilir bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz” denildi.

İş Kadınları Meclisi açıklamasında, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Damlar Kaya’nın yanında olduklarını ifade ederek, gerçekleşen saldırının sonuçlarının takipçisi olacaklarını belirtti.

(HABER MERKEZİ)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!