Diyarbakır’da bakıma muhtaç yüzlerce sokak hayvanı şehir çöplüğüne bırakıldı!

Diyarbakır'da bakıma muhtaç yüzlerce sokak hayvanı şehir çöplüğüne bırakıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan 400’e yakın sokak hayvanı ‘Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yenileneceği’ gerekçesiyle öp toplama merkezine bırakıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre, merkezdeki 15 ampute hayvan dışında geri kalan yüzlerce bakıma muhtaç sokak hayvanları, kontrolsüz bir şekilde şehrin dışında bulunan çöp toplama merkezine bırakıldı. Çöp toplama merkezine bırakılan onlarca hayvan ölürken, onlarcası da yaşam savaşı veriyor. Hayvanların içinde bulundukları durum görüntülerle kaydedildi. Olayın duyulmasının ardından çöp toplama merkezi ve etrafında çekim yapılmasına izin verilmiyor.

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) ortaya çıkardığı olay ile ilgili çalışmaları sürüyor. Konu ile ilgili konuşan Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden Av. Cihan Kaya, ‘Barınak’ diye anılan tesisin resmi adı ‘Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ olduğunu ve burada yalnızca bakıma muhtaç, hasta, sakat, yavru, dışarıda hayatını devam ettiremeyecek olan hayvanlar bulunduğunu söyledi.

“Bir nevi hayvan hastanesi” diyen Kaya “Dışarıda yaşamayacak hayvanların kaldığı yerdir. Mevcut merkezin koşullarının kötü olması ve yetersiz olması nedeniyle yenileme kararı alındı. Yenilenirken de bize söylenen ‘müteahhit oradaki bütün hayvanların çıkarılmasını’ istemiş. Orada geçici bir yer yapılmadan, şehrin farklı yerlerine gelişigüzel salınmış, ölecekleri biline biline yapılmış bir şey, bunun bilinmeme ihtimali yok” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili belediye yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Kaya “Biz de daire başkanı ile görüşüp derhal toplanmasını istedik. Biraz ısrarla en son ikna ettik, birkaç gün içinde toplayacaklarını, yerlerini bildiklerini, o güne kadar da onları düzenli besleyeceklerini, ciddi bir zarar görmelerine engel olacaklarını söylediler. Biz de suç duyurusunu hazırladık, çünkü bunu yapanlar kamu görevlisi ve bu görevi kötüye kullanmaktır. Birkaç gün sonra tekrar görüşmeye gidip suç duyurusunda bulunacağımızı söyledik. Fakat bir gün sonra ciddi sayıda köpeğin çöp toplama merkezine atıldığını ve bunun daha önce yapıldığını, birkaç günlük bir atılma değil de birkaç hafta öncesine atıldığını bazılarının öldüğünü bazılarının da can çekiştiğini bilgisini edindik ve gidip bunu görüntülerle tespit ettik. Basın açıklaması ile toplumsal bir teki yaratmaya çalıştık. Daha sonra belediye de klişe bir şekilde açıklama yaparak ‘bunlar bizi karalamaya çalışıyor, niyetleri belli’ gibi asılsız bir içi boş bir açıklama yayınladı” dedi.

 

Diyarbakır'da bakıma muhtaç yüzlerce sokak hayvanı şehir çöplüğüne bırakıldı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!