Diyanet’in Görme Engelliler İçin Bastırdığı Kuran Satışta: İndirimli Fiyatı 770 TL!

Diyanet'in Görme Engelliler İçin Bastırdığı Kuran Satışta: İndirimli Fiyatı 770 TL!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, her zaman engellilerin yanında olduğunu iddia ederken kurumun görme engelliler için bastırdığı Kuran, 770 TL’den satışa çıktı. Braille alfabesi ile hazırlanan 6 ciltlik Kur’an-ı Kerim’in indirimsiz hali 1400 TL.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, dev bütçesi ve ve beş yıldızlı otellerdeki toplantılarıyla sık sık kamuoyundan tepki toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk baskısı 2012 yılında yaptırılan görme engelliler için Braille alfabesi ile hazırlanan 6 ciltlik Kur’an-ı Kerim’in 2021 itibarıyla yüksek maliyeti dikkat çekti.

“Körler alfabesi” olarak da bilinen Braille alfabesi ile hazırlanan Kuran’ı Kerim, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın satış sitesinde 770 TL’den satışa sunuldu. Yüksek maliyeti ile dikkat çeken kitabın yüzde 45 indirimde olduğu, asıl satış fiyatının bin 400 TL olduğu bildirildi.

İNDİRİMLİ 770 LİRA

Kuran’ın toplam altı ciltten oluştuğu belirtildi. Her kitapta 100 yaprak bulunan kitabın Bristol kağıda basıldığı ifade edildi. Kitabı, 770 TL karşılığında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinden alan görme engelli yurttaşların, “Hard Cover ve Kutu”yu da fiyata dahil alabileceği kaydedildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!