Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Camileri Ot Deposu Yaptılar, Unutma Unutturma!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mescid-i Aksa Diye Kubbet-üs Sahra’nın Fotoğrafını Paylaştı

Cumhuriyet ve laiklik karşıtı açıklamaları ile gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Atatürk döneminde camiler için “Ot deposu yapıldı. Unutma, unutturma!” dediği ortaya ortaya çıktı.

Yaptığı Cumhuriyet karşıtı çıkışlar ile sık sık gündeme gelen Erbaş, son olarak “günaydın” ve “tünaydın” şeklindeki selamlaşmaları “cahiliye dönemi âdeti” olarak değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “yeni skandal ifadeleri” ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Erbaş, bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan Ramazan Günlükleri-2 kitabında “Cumhuriyeti ve laikliği alan ifadeleri” ile dikkat çekti.

Erbaş, kitabın “Ali Ulvi Kurucu’nun Hatıratları’ndan birkaç hatıra” başlıklı bölümünde, “Türkiye’de Müslümanların inançları ve ibadetleri ile ilgili sıkıntılı dönemler yaşadıklarını” savundu.

Kurucu’nun kitabından “takkeyle namaz kılarken yanına gelen kurmay albayın ‘Niçin şapka giymiyorsun? Takkeyle görürsem seni bu atla çiğnerim’ dediği, caminin ot deposu yapıldığı, minaresinin kesildiği” hikâyelerini aktaran Erbaş, bunları “acıklı hadiseler” olarak nitelendirerek “Bütün bunlar Rusya’da, Çin’de, Yunanistan’da değil, Anadolu’da yaşandı. Unutma, unutturma” ifadelerini kullandı.

‘YÜZÜ KIZARMAMAYA BAŞLIYOR’

Kitapta, bazı ayet ve hadislerin bağlamından koparıldığını, “Çalışmak da ibadettir”, “Kazanan Allah’ın sevgilisidir” ve “Dünya, ahiretin tarlasıdır” gibi ifadelerin sloganlaştırıldığını, böylece dünyevileşmeye zemin oluşturulduğunu iddia eden Erbaş, dünyevileşmenin başta Körfez ülkeleri olmak üzere İslam ülkelerinde hızla ilerlediğini belirtti. Erbaş, “Lüks ve israf Müslümanları esir almış, burnunun dibindeki fakir ve ihtiyaç sahiplerini göremez hale getirmiştir” dedi. Dünyevileşmenin, Müslümanların ahlâkını yozlaştırdığını da savunan Erbaş, “Eskiden yanlış bir iş yaptığında ya da yanlış bir davranışı gördüğünde yüzü kızaran bir Müslüman, dünyevîleşme sürecine girdikten sonra yüzü kızarmamaya ve utanmamaya başlıyor” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!