Diploması sahte çıkan Hamza Yerlikaya Meclis gündeminde

Hamza Yerlikaya cephesinde şimdi de maaş krizi başladı!

CHP’li Yıldırım Kaya, diploması sahte çıktığı mahkemece belirtilen Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi Hamza Yerlikaya’yı TBMM gündemine taşıdı.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davada mahkemenin kararında “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” ifadesi yer almıştı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sahte diploma kullandığı belgelenen Yerlikaya hakkında TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

Kaya, önergesinde, “Sahte lise diploması ile üniversiteye kayıt yaptırıp mezun olan Hamza Yerlikaya, üniversiteden aldığı diplomayı kullanarak kamuda çeşitli kademelerde yıllarca görev yaparak maaş almıştır. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği bu görevlerden bazılarıdır.

Hamza Yerlikaya TBMM’deki Milletvekili biyografisinde ve Vakıfbank Yönetim Kurulu biyografisinde üniversite mezunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı sitesindeki biyografisinde ise Yüksek Lisans mezunu olarak görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile soru önergesi veren CHP’li Kaya şu soruların cevaplanmasını istedi:

“1. Diplomasının sahte olduğu ortaya çıkan Hamza Yerlikaya’nın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmekte midir?

2. Hamza Yerlikaya görevlerine devam etmekte ise bu uygulama kanunlara aykırı değil midir?

3. Hamza Yerlikaya görevlerinden alınacak mıdır?

4. Cumhurbaşkanlığına ve değer kamu kurumlarına sahte diploma veren Hamza Yerlikaya hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?

5. Cumhurbaşkanlığı tarafından Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

6. Hamza Yerlikaya’nın kamunda elde ettiği haksız kazançlar faiziyle birlikte geri alınacak mıdır?

7. Hamza Yerlikaya’nın; TBMM, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Vakıfbank’ın resmi sitelerinde yer alan biyografilerinde halen üniversite mezunu olarak gösterilmesi ne anlama gelmektedir?”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!