Dilan Polat, Masak raporuna göre: Kara Para Aklıyorlar!

featured

Gösterişli yaşam tarzlarıyla dikkat çeken Dilan Polat ve Engin Polat çifti, bir süredir kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gündeme bomba gibi düştü. Dilan Polat ve Engin Polat çifti için hazırlanan MASAK raporunun detayları ortaya çıktı. İşte Dilan Polat ve ailesinin milyon dolarlık kara para aklama operasyonunun detayları…

Sabah’ta yer alan habere göre, aile ile bağlantısı olan şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük kısmının gerçek mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, bankacılık hareketi bulunmayan ve kendi işçileri olduğu tespit edildi. Şirkette sahte olduğu ileri sürülen 200 milyon liradan fazla harcama olduğu ileri sürülürken elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip Engin Polat’a ait şirketlere yatırıldığı saptandı. Çekilen nakitlerle de gayrimenkul ve lüks araç alındığı ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalarda Dilan Polat ve 7 kişinin sahibi olduğu ve ortağı olduğu birçok sektörden 16 şirket var. 46 ilde güzellik merkezi faaliyet gösteren Polat’ın kozmetik ürünlerini de kendi internet sitesi bazı online ticaret siteleri üzerinden satılıyor.

Polat Ailesine,” Kara para aklama” suçu

MASAK raporunda, Polat ve ilişkili olduğu kişi ve kurumlarca özellikle internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen kurum gelirlerinin, vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği görüşüne yer verdi.

Polat’ın sahibi, ortağı olduğu şirketler arasında bulunan Rise and Shine Kozmetik Şirketi’nin, sahte belge düzenlediği saptandı. 3 şirket arasında yer alan bir diğer şirket olan Fekpen Plastik Gıda’nın da tıpkı ‘Byzgun’ şirketi gibi, borçlarını ödemediği, bankacılık işlemi gerçekleştirmediği, çalışanının olmadığı kaydedildi. 3’üncü şirket Tekbaşer Metal ve Sanayi Şirketi’nin de borçlarını ödemediği, şirket çalışanının bulunmadığı, şirketin ayrıca yabancı uyruklu ‘Mashkhurbek Mamadaliev’ isimli şirket yönetebilecek profilde olmadığı değerlendirilen kişiye devredildiği kaydedildi.

Gerekli incelemeleri yapan MASAK Engin Polat ve babası Sezgin Polat’ın mal varlığına el koyma kararını da savcılığa bırakarak Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ile gayrimenkul şirketinin gelirinin askıya alınmasının uygun olabileceğini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!