Devlet yurtlarına yüzde 50 ‘Hoş geldin’ zammı

featured

■ Cem YILDIRIM

YKS sonuçlarının açıklandı ve üniversite öğrencileri için de barınma sorunu başladı. Yeni eğitim yılı öncesi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) zaten yetersiz olan yurt ücretlerine yüzde 50 ‘’Hoş geldin’’ zammı yaptı.

Büyük şehirlerde üniversite kampüslerine yakın 1+1 evlerde dahi en düşük kira ücreti 30 bin liraya yükseldi. KYK’na bağlı yurtlarda ücret en düşük ücret 345 liradan 517 TL’ye, en yükseği ise 570 liradan 855 TL’ye çıktı ayrıca 685 lira depozito da alınacak ve 15 Eylül’e kadar depozitoyu ödemeyen öğrencilerin yurt kaydı silinecek.

6.TİP ODA FARK ATTI

KYK’daki eski ve yeni fiyatlar şöyle: 1. tip oda ücretleri 345 TL’den 517,50 TL’ye, 2. ve 3. tip odalar 405 TL’den 607,50 TL’ye yükseldi. En büyük artış ise 6. tip odalara geldi. Ücreti 570 TL’den 855 TL’ye çıktı.

ZAM TBMM’YE TAŞINDI

CHP’li Fahri Özkan da konuyu TBMM gündemine getirdi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle önerge verdi. Özkan, KYK’ya bağlı yurtların kapasitesini sordu. Ekonomik zorluklar nedeniyle geçen eğitim döneminde kaydını donduran ya da okulu bırakan öğrenci sayısı ile üniversite sınavını kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısını sordu. Yabancı uyruklu öğrenci sayısı ile bunlardan sınavsız olarak üniversiteye girenlerin sayısının da açıklanmasını istedi.

Özkan, ‘’Yaklaşan eylül ayı, üniversiteyi kazanan öğrenciler ve aileleri için şimdiden kabusa dönüştü. Gençlerin barınma sorunu için bir an önce çözüm üretilmeli. Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma, beslenme ve ulaşım maliyetleri aileleri zor durumda bıraktı. Üniversiteyi kazandığı halde yüz binlerce gencimiz kayıt yaptıramıyor’’ dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!