Devlet, Suriyeliler Tarafından Gözü Oyulan Yusuf’a Tedavisi İçin Yardım Etmiyor!

Devlet, Suriyeliler Tarafından Gözü Oyulan Yusuf'a Tedavisi İçin Yardım Etmiyor!

Kars’ta yaşayan Yusuf ‘un 4 Suriyeli çocuk tarafından elleri tutularak gözüne sopa sokularak gözü oyuldu. Kars valiliği Yusuf’un tedavi edileceği konusunda söz vermişti ancak ailesi devletten alınan yardımın yetmediğini, yol parası dışında yardım etmediklerini muayenelere düzenli gelemediklerini söyledi. Yusuf, tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

Yusuf’un annesi Gülay Aktaş durumu ;

“Olayın gerçekleştiğinde Suriyeli çocukların ailesi ile altlı üstlü bahçeli bir evde oturuyorduk. Oğlum evin bahçesinde oynarken Suriyeli çocukların annesi bahçeden kovuyor. Oğlum da, ‘Dışarıda oynayayım da araba mı çarpsın’ şeklinde yanıt verince Suriyeli kadın çocuklarını çağırıyor ve çocukları ile Yusuf arasında tartışma başlıyor.

Ardından Suriyeli 4 çocuk Yusuf’un üzerine yürüdü. Ben bahçeye inip Yusuf’u aldım. O sırada Suriyeli kadın Yusuf’a, ‘Annenin yanından ayrılma’ diye tehdit etti.

Eve geçtikten sonra Yusuf’a dışarı çıkmamasını söyledim. Ancak bir süre sonra arkadaşları Yusuf’a seslenmiş ve çeşmeye su doldurmaya çağırmış. Yusuf da benden gizli camdan çıkarak arkadaşlarının yanına gitmiş.

Suriyeli çocuklar o sırada Yusuf’un dışarı çıktığını görüyorlar ve peşinden gidiyorlar. 3 tanesi kollarından ve bacaklarından Yusuf’u tutuyor ve diğeri elindeki çubuğu sağ gözüne sokuyor ve Yusuf’un gözü çıkıyor. 17-18 yaşındaki bir genç Yusuf’u o halde eve getirdi. Suriyeli aile hemen polise gitmiş. Koruma altına alınmış.

Hastaneye gittiğimizde Yusuf’un gözünü kaybettiğini söylediler. Tedavi süreci ve mahkeme süreci halen sürüyor. Tedavi masraflarını hayırseverler karşılıyor. Ama her zaman destek bulamıyoruz. 5 tedaviden üçüne gidemedik. Valilik sadece yol parası veriyor.

Biz bu Suriyeli aile ile iki yıl komşu olarak yaşadık. İlk geldiklerinde onlar için mahalleden yardım topladım. Şimdi mahkemelerde karşılaştığımızda Suriyeli çocukların annesi, ‘Çocuklarım iyi yapmış’ diyor.

Oğlumun psikolojisi darmadağın oldu. Takılan cam göz, sonradan çıktı. Büyüdükçe yenilenmesi gerekiyor. Yoksa diğeri gözünü de kaybetme tehlikesi var. Yetkililerin sesimizi duymasını ve bize destek olmasını istiyoruz. ” şeklinde anlattı.

 

Kaynak: Günboyu -Fatih Ergin

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!