Devlet Hastanesi’nin Kanalizasyon Sistemi Bakırçay Nehri’ne Akıyor

Devlet Hastanesi'nin Kanalizasyon Sistemi Bakırçay Nehri’ne Akıyor

Dört sen önce hizmete giren Soma Devlet Hastanesi kanalizasyon sisteminin, Bakırçay Nehri’ne bağlandığı ortaya çıktı. Hastanenin tıbbi atıklarının da kirlettiği nehirde balık ölümleri görülüyordu.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, dilekçeye verdiği yanıtta, kanalizasyonun nehre akıtıldığını doğruladı. Yüksel Atıcı yaşananları şöyle anlattı:

“Bakırçay Nehri’nin kenarında benim de zeytin tarlalarım bulunuyor. Bir gece yarısı tarlama iş makinelerinin girdiğini gördüm. Çok şaşırdım. Kanal açıp, kanalizasyon boruları döşediklerini gördüm. Orada bulunan müteahhit firmanın şantiye şefine, “300 metre ileride atık su arıtma tesisi var, niçin oraya bağlamıyorsunuz” diye sordum. Orası henüz tam kapasite ile faaliyete geçmedi, geçici olarak kanalizasyonu nehre boşaltacağız” dedi.

Benim tarlama herhangi bir izin almadan veya kamulaştırma yapmadan girerek bu işlemi yapmaları hukuka aykırı. Ben tarlama müdahaleyi sorun etmedim, dava açmadım ama çevre ve halk sağlığının daha önemli olduğunu düşünerek harekete geçtim.

Devlet hastanesi yetkilisini aradım, kanalizasyon atıklarının nereye gittiğini bilmediğini söyledi. MASKİ yetkilisini aradım, bilmediğini söyledi. Soma İlçe Sağlık Müdürü’nü aradım, o da bilmediğini söyledi.

2 Aralık 2020’de Soma Kaymakamlığı’na dilekçe yazdım. 12 Ocak 2021’de dilekçeme MASKİ tarafından yanıt verildi. Teknik yetersizlikten dolayı kanalizasyonun atık su arıtma tesisine bağlanamadığı ifade edilerek, nehre akıtıldığı doğrulandı.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!